Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische bevolking blijft groeien, vooral door immigratie

Op 1 januari 2019 telde België 11.431.406 inwoners. Van hen is 51 procent (of 5.803.178 in absolute cijfers) vrouw, en 49 procent (of 5.628.228) man. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 55.336 personen of 0,49 procent, een groeicijfer dat in lijn ligt met de groei van de laatste jaren.

18 reacties

  • Nancy De Belie

    2 jaar geleden
    Volledig eens met Dylan ,betonstop en migratiestop dat zal al heel wat problemen oplossen en zo hebben de mensen die ECHT een sociale woning nodig hebben mss wat geluk dat ze er een kunnen krijgen ,en kijk dan ook eens naar de personen die al hun hele leven met 2 werken en in een sociale woning wonen voor het profijt ,die hebben dat zeker niet nodig ;schaf dat ook eens af dan heb je direct heel wat woningen bij voor diegene die het echt nodig hebben
  • Peter Tijdgad

    5 jaar geleden
    We zitten overspoeld het probleem moet in hun eigen land opgelost worden en niet op de kap van een Belgische burger .
  • john Roderigas

    5 jaar geleden
    zo te zien staat bij ons Maggie de deur wagenwijd open, en wij maar betalen.
  • Marc Verschaeren

    5 jaar geleden
    Ben al tijdje weg en bij een sporadisch bezoek weet ik waarom .
  • censor

    5 jaar geleden
    Migranten komen, hebben geen beroep , komen naar hier, de druk op de samenleving hier staat op ontploffen, en toch blijven ze maar komen...straks moeten we ons bewegen op straat met iemand op onze schouders....zo vol zal het worden.