In Chinese ziekenhuizen zijn de wachttijden voor orgaantransplantatie opmerkelijk kort.
Volledig scherm
In Chinese ziekenhuizen zijn de wachttijden voor orgaantransplantatie opmerkelijk kort. © EPA

“China oogst organen bij gedode gevangenen”

Een onafhankelijk tribunaal met basis in Londen stelt dat China doorgaat met het oogsten van organen voor transplantaties bij ter dood veroordeelde gevangenen. De slachtoffers zijn vooral volgelingen van de spirituele beweging Falun Gong. Het China Tribunaal, voorgezeten door voormalig aanklager van het Joegoslavië-tribunaal Geoffrey Nice, stelt zeker te zijn dat Falun Gong-volgelingen de primaire bron vormen van organen.

5 reacties

  • Elke Van den Brande

    5 jaar geleden
    Het gaat niet om criminelen. Het gaat om onschuldige mensen die vermoord worden in het proces van de orgaantransplantatie. Het zijn Falun Gong beoefenaars die mediteren en leven naar Waarheid-Mededogen-Verdraagzaamheid. Zij worden medisch gescreend met het oog op orgaantransplantatie. Eens er een match is worden hun organen er uitgehaald terwijl ze nog leven. Ter dood veroordeelde criminelen werden vroeger gebruikt, maar de organen zijn vaak niet geschikt (roken, drinken, hepatitis).
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Als die terdoodveroordeelden toch dood zijn en die organen nodig dan zie ik daar geen probleem in.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Zolang ze ook terecht ter dood veroordeeld werden: geen enkel probleem mee. Op die manier maken ze tenminste nog iets goed tegenover de samenleving.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat is al jaren aan de gang. Er gingen destijds stemmen op dat mensen geëxecuteerd werden voor de organen en niet zozeer omdat ze een zogezegde 'rechtmatige' straf zouden hebben gekregen.
  • Wim Verjoosen

    5 jaar geleden
    Die chinezen kennende zullen ze hun doodstraffen uitspreken in functie van de organen die ze nodig hebben.