De Spitzertelescoop was een van de meest succesvolle ruimtetelescopen van NASA.
Volledig scherm
De Spitzertelescoop was een van de meest succesvolle ruimtetelescopen van NASA. © NASA

NASA trekt de stekker uit een van de meest succesvolle ruimtetelescopen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA neemt op 30 januari afscheid van de Spitzertelescoop die de wetenschap meer dan elf jaar langer dan gepland heeft gediend. 

7 reacties

  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    @Frank De maan is iets verder van de aarde verwijderd dan je denkt. De Spitzer had een baanhoogte van 570km vergeleken met die van de maan die ongeveer 384.400km is.
  • Frank Deneve

    5 jaar geleden
    Ik vraag me af of het niet zinvoller is dat dit soort, zeer dure satellieten vol met hoog kwalitatieve materialen een soort wachtbestemming krijgt op de maan ipv te laten opbranden in de atmosfeer. Wanneer men zinnens is om van de maan een continue werkplaats te maken zullen de mensen die er verblijven er ongetwijfeld nuttige onderdelen aan vinden bij onvoorziene situaties.
  • Gaston Batsleer

    5 jaar geleden
    @Robert: de miljarden die in de wetenschap gaan zijn vreedzaam, terwijl er onnoemelijk veel meer miljarden in wapenindustrie gaat en dat is verre van vreedzaam. Wetenschap kan mensheid vooruit helpen, bv. jouw iphone die je dagelijks gebruikt om maar wat te noemen is er gekomen door de transistor, electronica, ....
  • Jurgen Vermaut

    5 jaar geleden
    Nu vol spanning wachten op de James Webb. En @ Robert Gerts zaag maar lekker door over het vele geld dat dit kost, ik zie het liever naar dit soort zaken gaan i.p.v. het vele oorlogstuig. Uiteindelijk worden daar pas meer mensen arm van. Van astronomie worden we tenminste nog geestelijk rijker.
  • Bart Cael

    5 jaar geleden
    Robert al die miljarden worden in onze economie gepompt he bij bedrijven die daar onderdelen voor maken... die vliegen niet van de planeet af...