Waarnemend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan.
Volledig scherm
Waarnemend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan. © AFP

VS sturen 1.000 manschappen naar Midden-Oosten na aanval op tankers

De Verenigde Staten gaan ongeveer 1.000 extra manschappen sturen naar het Midden-Oosten. Dat heeft waarnemend minister van Defensie Patrick Shanahan gezegd. Door extra troepen te sturen wil Washington naar eigen zeggen "bedreigingen in de lucht, op zee en op de grond beter het hoofd kunnen bieden" in de regio en de Amerikaanse belangen beschermen. 

7 reacties

  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Er worden 1000 militairen gestuurd om de militairen te beschermen die er al zijn. Die waren waarschijnlijk hun wapens vergeten.Wat een grandioze komedie word daar opgevoerd.Israel en S.A.liggen hun billen al toe te knijpen,want moest er oorlog van komen krijgen ze al de andere arabische staten over hun.Natuurlijk met hulp van de US gaan ze winnen,maar alles zal vernietigd zijn aan beide kanten.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    En als er dan toch een oorlogje van komt is het beter dat ze alles plat leggen van het eerste moment, kunnen ze gemakkelijk op een paar uren toch. Een boortoren is toch snel terug recht gezet voor de olie.
  • Mathias Lunders

    5 jaar geleden
    Amerikanen gaan weer oorlogje spelen en de hele wereld erbij betrekken. Ik hoop dat Europa deze keer niet meedoen aan staatsterreur. Nieuwe migratiegolf en aanslagen zullen eraan komen.
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Oorlog komt er zo wie zo. Trump heeft dat nodig om zijn volgende verkiezing veilig te stellen. En oorlog geeft altijd een boost aan de economie.
  • ronny meuris

    5 jaar geleden
    De VS zijn het meest oorlogszuchtige land ter wereld. De waarheid telt niet eens mee voor hen. Hoe sneller de wereld dit door heeft, hoe meer onheil we kunnen proberen te voorkomen.