Videospeler inladen...

Minstens 12 doden en tientallen gewonden na zware aardbeving in China

De Chinese zuidwestelijke provincie Sichuan is opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 6. Die heeft aan zeker 12 mensen het leven gekost, tientallen anderen raakten gewond, meldden staatsmedia.

De beving deed zich voor om 22.55 uur plaatselijke tijd op een diepte van 16 kilometer, aldus het Chinese centrum voor aardbevingen. Het epicentrum van de schok lag in Changning, net buiten de stad Yibin. Binnen de veertig minuten na de aardbeving volgden nog zeker vier naschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 5,1.

De precieze omvang van de schade is nog niet bekend. Een hotel in de buurt van het epicentrum zou zijn ingestort, maar het is niet duidelijk of ook daarbij slachtoffers vielen. Verschillende wegen in de buurt vertonen scheuren. Meer dan 300 brandweerlieden werden ingezet en reddingswerkers kwamen ter plaatse met 5.000 tenten en ander hulpmateriaal, bericht het Chinese nieuwsagentschap Xinhua.

De Chinese provincie wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. In 2008 vielen bij een schok met een magnitude van 7,9 nog 87.000 doden en vermisten.

Meest gelezen