Een van de zelfrijdende auto's waar Uber mee test in de VS.
Volledig scherm
Een van de zelfrijdende auto's waar Uber mee test in de VS. © Uber

Pesters hebben het voorzien op zelfrijdende auto: afsnijden en bumperkleven

Medeweggebruikers hebben het gemunt op de zelfrijdende auto. De bedrijven die met robotauto's praktijkproeven doen, melden in toenemende mate dat zij getreiterd worden door automobilisten en voetgangers. 

11 reacties

  • ASHLEY MEES

    5 jaar geleden
    Enkel bij zelf rijdende auto's ? Ik maak dit elke dag mee van en naar het werk. Als er op een stuk van 13km in totaal 20 verschillende auto's / chauffeurs achter mij hebben gezeten. Dan zijn hiervan 18 die te snel rijden, ongeduldig zijn, afstand niet respecteren, enz.... Dit terwijl ik altijd vlot rij en de snelheid behoud die max is toegelaten.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Dat gaat niet zozeer over het "omarmen van nieuwe technologie". Het gaat vooral over het stokken in de wielen steken van de hedendaagse roofridders à la Google en Uber.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Camera's plaatsen zodat de daders goed te zien zijn, flinke hoge boetes uitdelen + ontzegging van het rijbewijs. Dit asociaal gedrag doen deze mensen ook wanneer zelf een auto besturen. Met teveel drank op rijden, bellen tijdens het rijden, lak hebben aan verkeersregels. Ik kom ze dagelijks tegen in het verkeer. Je kan ergens niet mee eens zijn, maar dan hoeft men nog geen asociaal gedrag vertonen.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Dit pestgedrag is er in het verkeer ook dus daar zullen ze toch ook moeten mee rekening houden of denken ze dat dat bij de gewone mens niet is.
  • Johan Kerremans

    5 jaar geleden
    Bumperkleven en agressief rijden, dat is in België een normaal gang van zaken.