photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Welke ‘Mobiscore’ krijgt jouw huis of appartement? Deze site laat het je meteen zien

De Vlaamse overheid lanceert vandaag een nieuwe tool om te berekenen hoe duurzaam jouw woning gelegen is: de Mobiscore. Iedereen met een adres in Vlaanderen kan er zijn huis of appartement opzoeken en krijgt een persoonlijke score op 10. Hoe hoger je score, hoe beter en hoe duurzamer je woning gelegen is.

155 reacties

  • ANNE GRUWEZ

    5 jaar geleden
    Wij krijgen voor onze straat een matig voor sport en ontspanning, terwijl we op nog geen km van de stedelijke sporthal en zwembad wonen. We wonen op 1,5 km van de grote markt , dus het centrum vd stad waar alles voorhanden is, en onze score is 5 1. Weet niet goed waar we zouden moeten wonen om n voortreffelijke score te behalen, heel vreemd die parameters die zij gebruiken!
  • peter colson

    5 jaar geleden
    "De score zal wel geen invloed op de prijs" Is de maker van het filmpje gisteren geboren. De score zal wel degelijk invloed hebbben. De mobiscore zal een argument worden om te rechtvaardigen waarom een woning met 10/10 een paar 10.000 euros meer moet kosten dan een huis met een lagere mobiscore. Wanneer men beweert dat het geen invloed heeft is het dikwijls net omgekeerd
  • RINA D'HAESELEER

    5 jaar geleden
    Overal een groen check gekregen en toch maar 8,9 halen hoe kan dat?
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Het beteft hier een relatieve en geen absolute score. Natuurlijk kan niet iedereen een 9 of meer krijgen, want dan is er geen onderscheid tussen een dorp met wat sportveldjes en een cc in de buurt en een stad met veel meer faciliteiten. Voor zij die in wijk met bijv. code 7 wonen, is de impact op de mobiliteitskost, waarvan de overheid veel betaalt via subsidies, veel groter dan bij iemand in een wijk met score 8. In de 1ste wijk worden deze mobiliteitskosten door minder mensen gedragen.
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Waar blijven ze het toch halen hè, een bouwmeester . Die kerel heeft de afgelopen jaren al wat ideeën gespuid. Een van zijn stokpaardjes allemaal samen wonen en betonstop. Alleen vrees ik dat de gewone Jan met de pet hiervan de dupe zou kunnen zijn . Dat er een serieus groen kantje aan die kerel zit valt niet te ontkennen volgen mij . Ik wacht benieuwd af naar zijn volgend ideetje, want dat er nog velen zullen volgen ben ik zeker.