MR-onderhandelaars Willy Borsus en premier Charles Michel vorige week op gesprek bij PS-informateurs Paul Magnette en Elio Di Rupo.
Volledig scherm
MR-onderhandelaars Willy Borsus en premier Charles Michel vorige week op gesprek bij PS-informateurs Paul Magnette en Elio Di Rupo. © BELGA

MR verkiest Waalse regenboogcoalitie PS-MR-Ecolo boven paarse regering

De MR is voorstander van een Waalse regering tussen de drie grootste partijen aan de overkant van de taalgrens: de socialisten, liberalen en groenen. Dat zei uittredend Waals minister-president Willy Borsus vanmorgen. 

10 reacties

  • jan boden

    5 jaar geleden
    Wij verkiezen een klapsigaarcoalitie.
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Zweedse coalitie... klaprooscoalitie... regenboogcoalitie... het wordt stilaan belachelijk.
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Ecolo zal niet afgestraft worden als het beleid toekomstgericht in samenwerking positieve vooruitgang brengt, met inzet en inzichten om de prioriteiten en de overeenkomst om de transfers uit te doven vanaf 2025 een sterke bodem heeft.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Ecolo in de Waalse regering om het 'klimaatvraagstuk' op te lossen. Wat houdt dat in : een wetenschappelijk tegenstrijdig waanidee (klimaatopwarming) zonder enig bewijs van eindresultaat (temperatuur van de atmosfeer beinvloeden), trachten in te tomen aan de hand van onbewezen projectjes, gefinancierd met Vlaams geld, versluisd via de Noord-Zuid transfers. Tegen 2025 gaat Wallonie de temperatuur van de aard-atmosfeer daardoor aangepast hebben omdat dan de transfers stoppen. Snel, snel...
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Een regenboog heeft 7 - zichtbare - kleuren. Coalitie dus nu al gedoemd om te mislukken, ze kunnen nog niet tellen.