Etienne De Prycker en Guy van Gucht van De Zonnige Woonst. “Tevreden met dit vonnis, al doen we dit natuurlijk liever niet."
Volledig scherm
Etienne De Prycker en Guy van Gucht van De Zonnige Woonst. “Tevreden met dit vonnis, al doen we dit natuurlijk liever niet." © RV

Sociale woonmaatschappij mag woning weigeren aan wie huis heeft in buitenland

Een vrederechter in het Oost-Vlaamse Hamme heeft voor het eerst een sociale huisvestingsmaatschappij gelijk gegeven nadat ze privé-onderzoekers had ingeschakeld om na te gaan of huurders in het buitenland een huis hebben. Dat meldt ‘De Zonnige Woonst’ in een persbericht. Als die huurders of kandidaat-huurders daar een huis of bouwgrond hebben, is dat een geldige reden om hen hier in België een sociale woning te weigeren, zegt de vrederechter. “Van alle vijf overtreders willen wij 5 tot 15.000 euro terugvorderen", zegt directeur Guy Van Gucht. 

158 reacties

  • frans vereken

    5 jaar geleden
    Bij mij mag onaangekondigd een controleur komen aankloppen om te zien dat ik alleen woon en op geen enkele andere manier enig fraude/bedrog pleeg. Moet kunnen!
  • Jos Vanhoedenaghe

    5 jaar geleden
    Eigenaardig dat dit artikel al van de eerste bladzijde verwijderd is na één dag. Zit er druk op de media?
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Hier dop trekken en kindergeld en ginder de grote Jan uithangen!
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Of de vreemdelingen of mensen van allochtone afkomst een eigendom hebben in Turkije,Marokko,Spanje ea landen is zeer makkelijk te controleren maar de wil moet er zijn en die controle is door de gevestigden altijd tegen gewerkt wegens mogelijk kies publiek.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Men begint eindelijk onraad te ruiken, niets te vroeg dus...