Filip Dewinter en Dries Van Langenhove
Volledig scherm
Filip Dewinter en Dries Van Langenhove © Bollen

Franstalige antiracismevereniging naar rechter tegen Vlaams Belang

binnenlandDe Franstalige antiracismevereniging MRAX stapt naar de rechter tegen parlementsleden Filip Dewinter en Dries Van Langenhove en tegen de extreemrechtse organisatie Schild & Vrienden, die door Van Langenhove werd opgericht. De actie is gericht tegen "hun racistische daden en uitspraken". De MRAX roept organisaties ook op zich aan te sluiten bij een collectieve klacht.

35 reacties

  • Benjamin Gilissen

    5 jaar geleden
    Het “Vlaams parlement” moet opkomen voor de Vlamingen. Waarom heet het anders Vlaams parlement? Die Walen zijn gewoon bang hun Miljoenenstroom van Vlaanderen naar daar te verliezen. Meer is dat echt niet...!
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    In de ogen van de Waalse politici zijn alle Vlamingen racisten uitgezonderd de politici van de linkse en uiterst linkse partijen
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Niet te geloven. Eenheid, verdraagzaamheid, respect voor ieders mening?? De politiek heeft alles kapot gemaakt.
  • Georges Aerts

    5 jaar geleden
    Het is tijd dat die Walen eens stoppen met hun gezever want begint afgezaagd te worden. De verkiezingen hebben bewezen wie winst heeft gemaakt en wie tegen dit cordon is. Zal enkel nog in aantal stijgen zolang met zo hiertegen gaat reageren. In andere landen noemt men dit democratie voor de Walen blijkbaar niet geldig meer dictatoriaal zelfs. En die zeggen dat VB en NVA racisten zijn , kijk eerst eens naar jullie zelf aub.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    5 jaar geleden waren ze op dezelfde manier bezig tegen de N-VA. Het heeft bij mijn weten tot geen rechtszaken geleid.