EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Facebook gaat bankier spelen: hoe werkt het en gaat u de Libra straks gebruiken?

Facebook lanceert in het eerste kwartaal van 2020 de Libra, een virtuele munt waarmee je even gemakkelijk geld kan sparen, overschrijven en uitgeven (save, send and spend!) als een bericht liken op, nou ja, Facebook. Financieel analist Paul D’hoore gelooft dat de Libra een succes kan worden. “Maar dan moet de lancering wel vlekkeloos verlopen”, zegt hij. De belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

34 reacties

  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Enkel de staatsbank oprichten kan de banken redden. De toekomst is crypto gewoon omdat mensen geen slaven zijn van zelfs geen bank. Tot heden mogen ze enkel geld hun eigen geld gebruiken terwijl banken geen enkel risico nemen om zelf te werken ervoor. Ze beschikken erover alsof het de norm is dat geld van anderen de hunne is. Met staatsbank weet overheid alles wat ze moet weten en sponsort ze geen private bank meer.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Een systeem dat gebouwd wordt bovenop een systeem dat niet meer levensvatbaar is kan niet standhouden. Er is weinig tot geen hoop dat het geldsysteem bedacht en ontwikkeld door technocraten en centrale banken kan in stand gehouden worden door nieuwe ontwikkelingen zoals Bitcoin.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Alles doen ze eraan om ons nog meer onder de knoet te houden. Big Brother wil ons van geboorte tot sterfbed controleren en opleggen wat zij vinden dat goed is voor ons met tussenkomst van zogezegde sociale media. Ik zou het eerder asociale media noemen.
  • Andre van Ruyskensveld

    5 jaar geleden
    dat wordt een ramp
  • San Pauwels

    5 jaar geleden
    @pascal pardon: het internetbankieren werd in onze strot geramd. De overheid ("big brother") wil weten waar en hoeveel geld we uitgeven om nog meer belastingen te kunnen heffen. Privacy is belangrijk, maar velen lopen gewoon mee met de nieuwste trends. Daarnaast kost het digitaal bankieren ons handenvol geld (stijging beheerskosten). Trouwens, wie een koopverslaving heeft, neemt beter cash geld mee.