Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Caster Semenya over testosteronregels: “IAAF heeft mij gebruikt als laboratoriumrat”

AtletiekHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft de details van zijn beslissing vrijgegeven, waarin het de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) gelijk gaf in het opleggen van testosterongrenzen aan atletes. Caster Semenya, de bekendste van de getroffen atletes, kwam op haar beurt met een mededeling naar aanleiding van de beslissing. "De IAAF heeft mij als een laboratoriumrat gebruikt", klinkt het onomwonden.

5 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    De enige eerlijke oplossing is een derde groep aanmaken.
  • Georget PAPPENS GEORGET

    5 jaar geleden
    Gaat men hierover blijven zeuren??? Doe de chromosomentest en het is overduidelijk: man of vrouw. Maakt zij meer testosteron aan dan normaal?? En dan??? Natuurlijke afwijkingen bestaan nu eenmaal. Zowel fysisch als psychisch. Merckx zal ook wel iets speciaals natuurlijk lichamelijk gehad hebben... Zij kan er niets aan doen, dus laat ze gerust, en maak er geen proefkonijn van.
  • Ivan de smedt

    5 jaar geleden
    toen ze al eens een verplichte hormonenbehandeling onderging,daalden haar prestaties zienderogen,wat bewijst,dat ze zonder behandeling er een enorm voordeel op na houdt.men heeft ook de plicht de sport eerlijk te houden
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Om het voortbestaan van vrouwensport op hoog niveau te behouden moet je maatregelen nemen die enkelingen riskeren te kelderen. Laten we eerlijk zijn, die vrouw is lichamelijk voor driekwart een man.
  • Lucas Theophiel

    5 jaar geleden
    Mannen en vrouwen allemaal samen in competitie, geen problemen meer???