Mobiscore
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiscore © RV

Scoort de Mobiscore ondermaats?

Een ‘Mobiscore voor elk huis’: veel punten scoort de overheid er nog niet  mee. Een slechte score voor pakweg cultuur, terwijl het cc in de achtertuin ligt. Of goede punten voor de nabijheid van een station, waar maar zeven treinen per dag stoppen. Staat de Mobiscore wel op punt?

104 reacties

  • Marc Weydeveldt

    5 jaar geleden
    Keuze woonst = keuze voor-en nadelen verbonden aan die locatie. Mobiscore gaat uit van enkele arbitraire criteria, die (meestal) niet doorslaggevend zijn voor het maken van de keuze voor de locatie van de woning ... Leefomgeving, leefkwaliteit, luchtkwaliteit etc zijn ook zeer belangrijk! Politici mogen ook dit signaal van de burger nu niet naast zich neerleggen Ze zijn gewaarschuwd. Fiscaliteit op basis van Mobiscore zou dé druppel zijn die de overvolle emmer definitief doet overlopen.
  • Viviane Van Oosterwijck

    5 jaar geleden
    Goed gezegd Rita Vermeulen
  • luc vanmechgelen

    5 jaar geleden
    Ben gebuisd. 4.5 op 10. Verhuizen? Denk er niet aan. Geen seconde. Woon midden in de bossen en hoor de vogeltjes fluiten. Mijn eigen score is een 10 op 10. Mobiscore? Doortrekken graag!
  • Rita Vermeulen

    5 jaar geleden
    #goeie score=groterfiscaalvoordeel# Met dit voorstel straf je het merendeel van de bevolking! Na al de energiezuinige maatregelen die we “moeten” volgen, komt hier dan de tweede kers op de taart (na het epc attest)? Akkoord, we kunnen veel zelf doen op ecologisch en energiezuinig vlak, maar evenzeer zijn er heel wat adviezen waarvoor niet iedereen de middelen heeft en dus de duurzame bouwboot zal missen. Straks voelen we ons schuldig omdat we een eigendom hebben...
  • San Pauwels

    5 jaar geleden
    De mobiscore is voor verbetering vatbaar. Een woning die slechts een paar meter verder ligt, heeft een betere score... We wonen vlakbij de dorpskern (bakkers, dokters, supermarkten, drogisterij, gemeentehuis, bib, kledingwinkels...). De regering is weer op zoek naar een manier om de schatkist te vullen. De burger is ook niet verantwoordelijk voor een gebrek aan openbaar vervoer. Dat is toch een taak van de overheid?