Carles Puigdemont
Volledig scherm
Carles Puigdemont © photo_news

Puigdemont staat niet op Spaanse lijst van Europese parlementsleden

De Catalaanse leider Carles Puigdemont staat niet op de officiële lijst van Spaanse Europarlementsleden, die Spanje gisteren aan het Europees parlement bezorgde. Madrid wil vermijden dat de Catalaan op 2 juli de eed aflegt in Straatsburg. 

14 reacties

  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    @Fons Casteels. Hij is zeker een voortvluchtige. Hij is verkozen door een deel van een Spaanse bevolkingsgroep. Heeft deze kleine groep Catalaanse Spanjaarden blaasjes wijsgemaakt. Je kan als kleine deelgroep geen onafhankelijkheid uitroepen terwijl de meerderheid van het Spaanse volk (waaronder ook Catalanen behoren) ertegen zijn. Catalonie valt nog steeds onder Spaanse grondwet. Had 50% van alle Spanjaarden mogen deelnemen dan was het democratie.nu is een staatsgreep. Is niet moeilijk.
  • rob jamers

    5 jaar geleden
    Puidgemont is een lafaard en een schurk. Hij wou een staatsgreep plegen. Is een gevaar voor de democratie, Spanje en Europa. Hij maakte van een deel van de Catalanen een arrogant en extremistisch volk. Geen voorbeeld voor Vlaanderen
  • rob jamers

    5 jaar geleden
    En terecht hij heeft een staats greep willen plegen misbruik gemaakt van publieke gelden en is dan als een bange haas gevlucht.Hij heeft de Spaanse grondwet naast zich neer gelegd en gedacht dat HIJ daar boven stond.
  • Jan Lemmens

    5 jaar geleden
    De EU is dan ook geen democratie, dat zal de reden zijn. Verkozen is verkozen, punt.
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Is er iemand, buiten misschien hemzelf, die daar verbaasd over is. De Catalanen willen niet gesplitst worden van Spanje (de meesten toch niet). Dit heerschap is op de vlucht voor het Spaanse gerecht. Niet omdat hij politieke gevangene is, maar omdat hij officieel geld gebruikt heeft om een illegaal referendum te houden.