Jeremy Corbyn.
Volledig scherm
Jeremy Corbyn. © AFP

Labour-leider Corbyn wil nieuw brexitreferendum

Oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour wil een tweede brexitreferendum. De leider van Labour zal vandaag een wijziging in het brexitbeleid van zijn partij steunen en zal zich in alle omstandigheden achter een nieuw referendum scharen, meldt The Times op basis van een bron bij de partij.

14 reacties

  • John De roo

    5 jaar geleden
    Veel mensen hier die blijkbaar niet begrepen hebben dat het eerste referendum gebaseerd is op puur bedrog , grove leugens en propaganda. Het zou niet meer dan logisch zijn om een referendum te organiseren waarbij de mensen dit keer WEL over de juiste informatie beschikken.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Jan De Schutter: bedoelt u "verdraaide waarheden" zoals de uitgespaarde centen na de brexit kunnen dan in de NHS geïnvesteerd worden? Naar het schijnt zou dat nogal wat modale Britten over de streep getrokken om voor vertrek te stemmen. Dat daarmee ook de multilaterale Euromut-akkoorden een einde nemen, heeft men wijselijk verzwegen... Ze zullen op Gibraltar dringend wat ziekenhuizen moeten bouwen.
  • Mike Vanderkerken

    5 jaar geleden
    Ik zie veel reacties van mensen die het totale plaatje niet zien. Het eerste referendum was gebaseerd op leugens en halve waarheden van de brexit partijen. Op zich moest het referendum onmiddellijk opnieuw georganiseerd worden en moest het VK Farrage en Johnson gerechtelijk vervolgen voor oplichting, misbruik van vertrouwen, e.d. meer. Beide heren hadden de uitslag evenmin verwacht met als resultaat dat ze zich terugtrokken om niet geconfronteerd te worden met de chaos die ze veroorzaakten.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    De realiteit is nu eenmaal dat een brexit zo goed als ondoenaar is, in tegenstelling tot wat sommigen, niet gehinderd door veel kennis, beweren. De kans is overigens groot dat, als er een brexit zou komen, de Britten precies het tegendeel zullen krijgen van wat de brexiteers vooropgesteld hebben. Trump heeft al met zoveel woorden gezegd, dat een handelsverdrag met het VK ook het openen van de markt voor gezondheidszorg zal moeten inhouden. Een goede verstaander moet je in deze niet zijn...
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Voor zaken als Brexit moest geen referendum georganiseerd worden maar zou alleen een 2/3 meerder in het parlement over zoiets moeten kunnen beslissen. Een referendum met een gewone meerderheid kan gemakkelijk gemanipuleerd worden door onverantwoorde mensen zoals Farage en Boris Johnson. Toch lijkt mij een tweede referendum een goede zaak. Als de Brexit doorgaat verliest de UK zo wie zo Schotland. Gaat Boris Johnson dan het leger op Schotland afsturen?