Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Het failliet van de Copa América, toernooi dat volgens de geruchten mensen betáált om te komen kijken

Copa AméricaDe Copa América in Brazilië, dan dwalen de gedachten van de voetbalnostalgicus al snel af naar het meest geweldige voetbalfeest. In 2019 is de realiteit anders: het Zuid-Amerikaanse landentoernooi ziet door onder andere exorbitante ticketprijzen (half)lege tribunes, met amper sfeer of interesse tot gevolg. Brazilië, waar de ‘Goddelijke Kanaries’ niet langer sant in eigen land zijn. En ook met de 0-0 van afgelopen nacht tegen Venezuela won het thuisland weinig zieltjes.

12 reacties

  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    Sobek. Dat de toekenning van het WK aan Qatar een lachertje is, daar moet ik je gelijk in geven. Maar het is in Qatar geen 50° hoor als ze daar in december spelen. Ben naar Asian cup 2011 geweest in Qatar, weliswaar in januari maar veel verschil gaat dat toch niet maken, en het was daar zelfs ideaal voetbalweer!!
  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    @frankie. Ben 1 x naar Copa America geweest (Paraguay 1999) en 5 (!) maal naar Afrika cup. En niet 1 maal moeten klagen over gebrek aan organisatie! Als je er geen ervaring me hebt, kan je beter over zwijgen. Het gebrek aan belangstelling komt meer door het overaanbod (3 eindrondes in 4 jaar!) en de dure prijzen. Vertrek trouwens zondag weer naar Afrika cup in Egypte!!
  • Eric Marysse

    5 jaar geleden
    Het is de schuld van Bolsonaro ..komaan zeg..waar halen jullie dit nu uit?
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Om te zeggen dat de Braziliaanse president er ook voor iets mee tussen zit is wel een beetje kort door de bocht gegaan. Als men door een slecht beleid van een regering de voetbalstadions niet meer zou kunnen vullen zouden de Rode Duivels in Belgie zonder supporters zitten.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Corruptie en Geld maken Voetbal kapot en nog enkele andere sporten zoals Boksen ...Het gaat niet meer om de sport maar om Hoeveel Geld ze uit de Fan's hun zakken kunnen kloppen ! Het volgende Fiasco zal in 2022 zijn , Voetballen bij 50° in een zandbak van een land waar ze geen enkele Affiniteit met deze sport hebben ??