De Brasschaatsesteenweg in Kalmthout.
Volledig scherm
De Brasschaatsesteenweg in Kalmthout. © Marc De Roeck

Ernstige wateroverlast in noorden van provincie Antwerpen, rampenplan nog actief in Kalmthout

In het noorden van de provincie Antwerpen heeft het regenweer een hele avond voor ernstige wateroverlast gezorgd. Niet alleen in Kalmthout, maar ook in het nabije Kapellen werd de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. De kritieke fase is nu wel overal voorbij, klinkt het. In Antwerpen kwamen zeventig meldingen binnen, vooral uit het district Ekeren. 

75 reacties

  • Louis Meeus

    5 jaar geleden
    Het waterbeheer in België is een lachertje, in Nederland weten ze daar wel raad mee! En die wateroverlast heeft niks met klimaatsverandering te maken. Is er nu water genoeg Frank?
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Hilarisch dat sommigen dit toewijzen aan de klimaat verandering terwijl de realiteit te zoeken is op niveau van waterbeheer, of het gebrek ervan zie vorig jaar. In Nederland hebben ze al in de jaren 70 begrepen hoe een goede waterhuishouding moet in Vlaanderen sluiten ze woningen aan op gesplitst stelsel voor regenwater en denken ze dat water stroomopwaarts stroomt met de plaatsing van de grootste collectoren op hogere punten en kleine op lagere punten ,collectieve Regenwateropslag ?onbekend,
  • Guy Van Gelder

    5 jaar geleden
    Het is toch wel ongelofelijk!!! Gisterenmiddag was het al overduidelijk dat we met dit weerfenomeen gingen kampen, alles wees erop met die beginnende noord gelegen zware depressie over de Noordzee die zich volop ontwikkelde ons gingen treffen. Tegenwoordig kun je best zelf het weerpatroon in het oog houden i.p.v. van die belachelijke onkundige prulsite's te vertrouwen! In ander landen hebben ze het al langer begrepen en investeren met zware budgets om lokaal buienradars op te voeren!
  • Ronald Van Roy

    5 jaar geleden
    Eens de grens met Nedeland over zie je overal beken,stroompjes,plassen enz... Maar ja wat kennen die Hollanders van waterhuishouding hė .
  • Martin Smets

    5 jaar geleden
    Ik kan aan maar 1 ding denken en dat is KARMA beste watermaastschapij. AL onze basisbehoeftes zijn al zo duur stroom, internet, en nu nog is water? Wel vraag het aan de mensen waar net alles overstroomd is of er niet genoeg grondwater is. Miisschien kunnen ze volgend jaar nog is proberen ?