Ontslagnemend Vlaams minister-president Geert Bourgeois
Volledig scherm
Ontslagnemend Vlaams minister-president Geert Bourgeois © EPA

Bourgeois verdedigt gesprekken met Vlaams Belang: “Geen principiële bezwaren”

binnenlandOntslagnemend Vlaams minister-president Geert Bourgeois verdedigt de gesprekken die zijn voorzitter en Vlaams informateur Bart De Wever voert met Vlaams Belang. Over de mogelijkheid van een minderheidskabinet met Vlaams Belang blijft Bourgeois op de vlakte. “Ik ga niks zeggen wat mogelijke toekomstige onderhandelingen kan bemoeilijken, maar minderheidsregeringen liggen moeilijk in onze cultuur. Een solide meerderheid biedt de beste garanties op goed bestuur. Maar ik ga niets uitsluiten”, aldus Bourgeois in De Ochtend.

34 reacties

  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    De gesprekken hangen aan een serieuze lange elastiek.
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Niemand heeft principiële bezwaren tegen praten met VB maar dat BDW zoveel tijd nodig heeft om de verschillen van VB te detecteren past niet in zijn profiel en is dus larie en apekool. Hij weet trouwens heel goed dat VB kiezers in 2014 verhuisden naar NVA omdat ze geloofden in beloftes en dat VB nu gewonnen heeft door de terugkeer.
  • Johan hendrickx

    5 jaar geleden
    Je kan er voor of tegen zijn maar is wel een man van principes. Nam in de tijd ontslag als partijvoorzitter van de VU omdat hij zich niet kon vinden in het Lambermontakkoord. En opportunist Bertje Anciaux heeft toen met veel plezier zijn plaats ingenomen, voor even toch..
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Karel Rutjens wat dan met unia die alleen maar racisme verdedigt als je een kleurtje hebt.dan die oude politiekers die eigenlijk gestolen hebben van de belgen.wat moeten we daar mee doen .het is niet dat er een paar rotte appels in een mand liggen dat die heel de mand moet weg gooien .het enige met een minderheid wat gaat gebeuren is dat de rest alles wat ook maar op tafel gelegd word gaat afgekeurd worden .kleinkinder gedrag noemen ze dat
  • Herman Smulders

    5 jaar geleden
    Zielig, op die leeftijd nog je principes moeten afzweren voor het heil van de partij. Een windhaan, die Bourgeois.