Istock
Volledig scherm
© Istock

Een op de vijf Belgen gelooft niet dat vaccins veilig zijn

Eenentwintig procent van de Belgen denkt dat vaccins niet veilig zijn. België is daarmee een van de landen die de veiligheid van vaccinaties het meest in vraag stelt. Dat blijkt uit een internationale studie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup, in opdracht van de Britse medische ngo Wellcome.

10 reacties

  • lucien lemahieu

    5 jaar geleden
    het nadeel aan die vaccins is het aluminium dat erin zit, daar moet een oplossing voor gevonden worden.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Er zou dringend een vaccin moeten gevonden worden tegen het Dunning-Kruger effect, waarbij elke idioot, niet gehinderd door enige kennis, denkt het beter te weten, terwijl tegelijkertijd diezelfde dwaasheid hem ervan weerhoudt wèl kennis op te doen. Een bijzonder gevaarlijk fenomeen!
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    @Bob Je wordt geïnjecteerd met een dode of sterk verzwakte versie van de ziektemaker om het immuunsysteem kennis te laten maken met een bepaalde pathogeen zodat bij een echte besmetting direct een reactie komt en de pathogene onschadelijk gemaakt worden, net zoals piloten trainen via simulaties. Mensen kunnen soms allergische reacties krijgen, maar dit zijn eerder uitzonderingen. Mensen met een zeer zwak immuunsysteem kunnen (en worden) niet gevaccineerd.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Vaccins zijn perfect veilig, en levensreddend. Je zal eens zien hoe snel de antivaccers achter een vaccin lopen als ze eens een besmetting met tetanus of rabiës oplopen.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Vaccins, zijn die niet bedoeld om antistoffen aan te maken in je lichaam. Je wordt dus geïnjecteerd met rotzooi in de hoop dat je aan het ergste ontsnapt. Wel, qua veiligheid kan je dan ook ernstige vragen stellen. 't Is niet de eerste keer dat je een anti griep spuit krijgt tegen een griep die men niet zag aankomen !