Het EPC van de gemeenschappelijke delen geeft informatie over de collectieve installaties in je appartementsgebouw, maar ook over het dak, de buitenmuren, vloeren, wanden en nog veel meer.
Volledig scherm
Het EPC van de gemeenschappelijke delen geeft informatie over de collectieve installaties in je appartementsgebouw, maar ook over het dak, de buitenmuren, vloeren, wanden en nog veel meer. © Getty Images

Verplicht in 2022: EPC voor gemeenschappelijke delen appartementsgebouw

LiviosIn 2022 moeten alle 130.000 appartementsgebouwen in Vlaanderen beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen. Volgens bouwsite Livios geldt deze verplichting altijd, ook als je je appartement niet verkoopt of verhuurt. 

40 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Vlaanderen begint meer en meer trekjes te krijgen die we normaal relateren met het communisme. Het verbruik, daar gaat het om, niet het potentieel verbruik. En, geheel in tegenspraak met de groene lobby, ligt dat pakken lager in zeer oude huizen, dan in nieuwe.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    Michael Vranckx, Willem Merken, het EPC wordt VOLLEDIG door de eigenaar betaald, en vervalt na 10 jaar, daarna kan de eigenaar opnieuw beginnen, informeer u voor je onzin uitkraamt.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    Geld dat ook voor de sociale woningen, of is dit enkel voor de privé eigenaar?
  • Lowi Verborgt

    5 jaar geleden
    Patrick van Reusel het is 800,000 bath op een Thaise rekening "of" 65.000 bath maandelijks inkomen, niet "en". Maar inderdaad goedkoper en je wordt er niet bij het minste verkeerd woord uitgemaakt voor racist. Aan racisme doet de overheid zelf. En gelijk hebben ze.
  • Frans Faes

    5 jaar geleden
    Verplicht dit, verplicht dat. In welke "democratische" dictatuur leven wij? Hoe lang moeten wij die betutteling blijven ondergaan?