© bdd

Moordpoging op kippenboer: drie Nederlanders krijgen celstraffen tot 20 jaar

Chauffeur Willem S. uit Etten-Leur en schutters Khalid B. en John L. uit Breda hebben celstraffen tot twintig jaar gekregen voor hun aandeel in de moordpoging op kippenboer Nick Leemans (28) uit Rijkevorsel.

bvde, bvdl

Twee gewapende en gemaskerde gangsters wachtten op 6 april 2017 Nick Leemans (28) onder een luifel op zijn erf in Gammel in Rijkevorsel op. “Er werd onmiddellijk gevuurd en niets gezegd. Nick Leemans was op vier plaatsen getroffen en raakte levensgevaarlijk gewond”, schetste openbare aanklager Peter Van der Flaes op de rechtbank in Turnhout. “Het slachtoffer kon wonderwel nog de tegenaanval inzetten en slaagde erin om bij een van de mannen de bivakmuts af te trekken.”

© BFM

De twee schutters stapten in een klaarstaande auto en vluchtten volgens het parket weg met gierende banden en gedoofde lichten. Nick Leemans kon nog naar het huis van zijn ouders strompelen, waar hij ineen stortte. Via buurtonderzoek kwamen de speurders wat later een witte Ford Focus in het vizier. Die auto kon gelinkt worden aan Willem S. (49) uit het Nederlandse Etten-Leur. Hij gaf in juni 2017 toe dat hij de chauffeur was voor de twee mannen die op Leemans vuurden. Khalid B. (43) en John L. (38) uit Breda hebben volgens het Openbaar Ministerie de schoten afgevuurd. Het DNA van L. werd teruggevonden in de muts die Nick Leemans kon aftrekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen