De Roemeen Dacian Ciolos (links) wordt de opvolger van Guy Verhofstadt.
Volledig scherm
De Roemeen Dacian Ciolos (links) wordt de opvolger van Guy Verhofstadt. © EPA

‘Roemeense Macron’ nieuwe fractieleider voor Europese liberalen, Verhofstadt “onder curatele geplaatst”

Dacian Ciolos, voormalig premier van Roemenië en gewezen Europees Commissaris van Landbouw, is vandaag aangeduid als nieuwe fractieleider voor de liberalen in het Europees Parlement. Ciolos zal de Renew Europe-fractie in het Europese halfrond aanvoeren. Wil dat zeggen dat de rol van oud-premier Guy Verhofstadt, die sinds 2009 fractievoorzitter was, uitgespeeld is? Weekblad Knack citeert liberale bronnen die zeggen dat er onvrede is over de persoonlijke ambities van Verhofstadt. Daarom zou hij zelfs “onder curatele” geplaatst zijn.

63 reacties

  • Urbain Schuermans

    5 jaar geleden
    politiekers en vervloekte postjes,graaicultuur,egocentrisch gedrag. IK...…..
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Word tijd dat deze sol gedraaide kerel aan de kant gezet word, heb je heb al eens bezig gezien als of hij het alleen voor het zeggen heeft. Hij denkt alleen aan zich zelf meer niet zet hem definitief aan de kant.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Mooi zo,de Guy aan leiband.Nu nog muilband.En waarom niet eens uitpluizen zoals bij gewone burger hoe hij alsToscaanse wijnboer is kunnen boeren.Ben benieuwd hoe die moderne adel,ook al eens ex premiers of in de beurt ervan het kan klaren.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    En dat kibbelt maar over wie de vetste pree mag opstrijken en zich eu-opperdictator mag noemen om allerlei regeltjes te verzinnen hoe ze elk land tot op het bot kunnen leegzuigen om eigen zakken te blijven vullen.Bende geldwolven, verscheur elkaar maar, hoe rapper, hoe liever dan zijn wij eindelijk verlost van die criminelen die ons verarmen!
  • Geert Verschelde

    5 jaar geleden
    En wie zou er wel nog in de running zijn voor een Europese topfunctie ? Juist ja, Charles Michel. Daarom wilde hij altijd bij iedere vergadering van de leiders zijn, ook bij deze van het "Marrakesh akkoord" en daarom moest en zou de regering het goedkeuren. Wie in de regering niet akkoord was werd stantepede buiten gebonjourd ( zie NV-A).