Beyhan kookt: Pizzarolls met spinazie

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke pizzarolls met spinazie klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: Voor het deeg: 300 gr bloem, 2 el olijfolie, 150 ml lauwe melk, 1 kl zout, 1 kl suiker, 1 kl droge gist. Voor de tomatensaus: 1 kleine wortel, 200 ml tomatenpuree, 1 teentje look, scheutje olijfolie, zout, suiker, tijm. Voor het beleg: 200 à 250 gr geraspte kaas, 150 gr blaadjes spinazie, zout, olijfolie.

Bereiding:

- Maak eerst de tomatensaus klaar. Snijd de wortel in heel fijne stukjes en bak ze samen met het teentje knoflook en de tomatenpuree aan in olijfolie. Voeg tijm, zout en suiker toe. Als het geheel gaar is, mix je het zorgvuldig tot een gladde massa met de staafmixer en laat je het geheel afkoelen.

- Bereid nu het deeg. Voeg zout aan de bloem toe. Voeg melk aan de gist toe tot hij vloeibaar is en voeg daarna de suiker toe. Giet de gist in een kuiltje middenin de bloem en kneed het deeg tot het soepel is en niet meer aan de vingers kleeft. Maak ronde bolletjes van het deeg en laat ze afgedekt ongeveer een uur rusten.

- Was en versnipper de spinazie en meng het geheel met olijfolie en zout. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.

- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 33 op 33 cm. Bestrijk de bovenzijde met tomatensaus en verdeel 2/3 van de geraspte kaas over de saus, gevolgd door de spinazie.

- Rol de pizza voorzichtig op. Snijd daarbij plakjes van ongeveer 2 cm van de pizzarol. Leg alle minipizzarolls horizontaal op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Bak je pizzarolls op 180 graden tot de rand van de pizza goudbruin is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer