© Dirk Vertommen

Politiecontrole in station: dertig illegalen meegenomen

De lokale politie heeft dinsdag samen met de federale politie dinsdag een gerichte actie gehouden in het centraal station van Mechelen. Ze was gericht tegen de problematiek van transmigratie en overlast in de stationsbuurt. Er werden dertig illegalen opgepakt.

Leo De Nijn

Aan de actie werd deelgenomen door de federale politie Antwerpen, de spoorwegpolitie, de gerechtelijke politie, de hondensteundienst en de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. De actie kwam er omdat de jongste maanden werd vastgesteld dat vluchtelingen zich onder meer verplaatsen via de spoorlijn Brussel-Antwerpen, om langs die weg de autosnelwegen te bereiken. Daar klimmen ze vaak in vrachtwagens.

“Met deze actie willen we de netwerken blootleggen en zicht krijgen op de mensensmokkelaars. Transmigranten bevinden zich vaak in een uitzichtloze situatie. We willen ze gepaste hulp bieden en de wettelijke procedures uitleggen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De stationsbuurt in Mechelen is een hotspot en daarom zijn deze acties in de aanpak van algemene overlast, in het bijzonder van drugsfeiten, diefstallen en dronkenschap ook nodig, klinkt het bij de politiemensen. “Zo wordt niet alleen de overlast in de buurt aangepakt, maar geven we ook een duidelijk signaal aan de pendelaars.”

Tijdens de actie werden 1.600 personen gecontroleerd. 74 mensen werden positief aangeduid door de drugshond. Tien onder hen hadden cannabis en hasj op zak. 37 personen waren gekend voor eerdere feiten. Dertig mensen verbleven illegaal in ons land en werden aan Vreemdelingenzaken overgedragen. Twee personen stonden geseind in een gerechtelijk dossier. Een man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat in verband met een recent gepleegde kledingdiefstal. Er werden nog proces-verbalen uitgeschreven voor het niet naleven van een huisarrest en het bezit van een verboden wapen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER