Eikenprocessierups
Volledig scherm
Eikenprocessierups © ANP

Eikenprocessierups verspreidt zich steeds verder

binnenlandNa het noordoosten van Limburg verspreidt de eikenprocessierups zich dit jaar verder in Limburg en in omliggende provincies. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt door Provinciaal Natuurcentrum Limburg aan Belga bevestigd. "We zien ook in de regio Hasselt en Zonhoven meer meldingen. Het zijn dikwijls kleinere nesten, maar ze zijn er wel", zegt Luc Crevecoeur van het Provinciaal Natuurcentrum Limburg.

8 reacties

  • princen yvon

    5 jaar geleden
    De eikenprocessievlinder legt zijn eitjes in de toppen van eiken en kan heel goed vliegen. De oplossing zal eerder van sluipvliegen en sluipwespen komen die de rupsen opeten. En van wat minder warm en droog weer. Een moeilijk te bestrijden probleem.
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    Er van wegblijven...? Dat gaat niet veel probleem oplossen denk ik... De Liereman Oud Turnhout, ook daar dit jaar.
  • Karel Van Biezen

    5 jaar geleden
    Logisch. Koolmezen eten deze en pikken de nesten open. Doch de Vlaming gebruikt massaal vergif om zijn heilige buxus plant te beschermen. Koolmezen eten de wormen op de buxus planten en voederen deze aan hun jongen waardoor op deze manier massaal veel nesten totaal uitsterven. Gevolg: minder koolmezen => meer rupsen.
  • Peter Simons

    5 jaar geleden
    Wat een zever, ik woon in Haspengouw en hier zitten ze ook. Alsof een gracht zoals de Demer vlinders en rupsen gaat tegenhouden, lachwekkend !
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Een processierups wordt een Thaumetopoeinae. Dat is allemaal te vinden op Google, guido vermeyen. Ze moesten je minister maken, Christine Laevers!