Zowel in de VS als in Europa krijgt Facebook kritiek op zijn plannen.
Volledig scherm
Zowel in de VS als in Europa krijgt Facebook kritiek op zijn plannen. © EPA

Kritiek uit VS en Europa op cryptomunt Facebook: “Beantwoordt Libra aan financiële wetgeving?”

EconomieFacebook krijgt kritiek vanuit de Verenigde Staten en Europa op zijn plan om vanaf 2020 de cryptomunt Libra op de markt te brengen. Voorzitter van de financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden Maxine Waters heeft opgeroepen te wachten met de plannen tot de autoriteiten hun onderzoek hebben afgerond. De Democrate beschuldigt Facebook ervan zijn expansie op een ongecontroleerde manier voort te zetten en zijn impact op het leven van zijn gebruikers te vergroten.

12 reacties

  • Lou Bakker

    5 jaar geleden
    Ze, de banken, beginnen schrik te krijgen. Hun verdien model wordt ondermijnt en ze hebben nu niet direct een passend antwoord. In hun raden van bestuur zitten vaak oudere personen en die begrijpen al helemaal niet wat wat al dat internet gedoe betekent.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Geen speculatieve munt, maar een betaalmiddel. Maar dat middel en facebook vallen dan wel niet onder de controlemechanismen die nu gelden om fraude, witwassen, het financieren van criminele of terroristische activiteiten tegen te gaan. Bovendien krijgt facebook inzage in je hele levenswandel. Wat en waar je koopt. Waar je interesses liggen. Zelfs je politieke of ideologische voorkeur. Een bedrijf dat al meermaals veroordeeld is voor misbruik en diefstal van private gegevens.
  • Kelly Verlinden

    5 jaar geleden
    Heb anders goed verdiend met bitcoin, laat maar komen ; )
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Banken en regeringen zijn maar om een reden tegen. Zij verdienen een massa aan die verrichtingen naar het buitenland. Soms tot 11% van het verstuurde kapitaal.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Ach kom, het is toch leuk voor de speculantjes die denken echte bellegers te zijn. Als ze heel hun inleg kwijtraken kunnen we nog eens goed lachen ook