Zuid-Koreaanse minister van Eenmaking, Kim Yeon-chul.
Volledig scherm
Zuid-Koreaanse minister van Eenmaking, Kim Yeon-chul. © AP

Zuid-Korea stuurt 50.000 ton rijst naar Noord-Korea

Zuid-Korea heeft aangekondigd dat het via het Wereldvoedselprogramma 50.000 ton rijst naar Noord-Korea stuurt om het land te helpen bij een voedseltekort. Het is de eerste keer sinds 2010 dat Seoel voedselhulp levert aan Noord-Korea, dat regelmatig met voedselschaarste kampt.

4 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Gezien Kim Jong-un de media zelf is, zal deze schenking op applaus onthaald worden, niet voor de zuiderburen maar voor de Grote Leider. Kim is niet aan zijn proefstuk: hij zal zijn volk wijsmaken dat die 50.000 ton slechts een schijntje is van wat Zuid-Korea nog moet betalen, en dat dankzij zijn inspanningen die rijst toegekomen is.
  • willy platteau

    5 jaar geleden
    eenwheel mooie geste van ZK! maar ik vrees dat de bevolking van NK helaas niet veel van die rijst gaat zien ! het leeuwenaandeel gaat natuurlijk naar de partijbonzen, dan het leger ,en als er iets overschiet gaat de rest de zwarte markt op, waar het corrupte regime nog eens flink wat geld aan gaat verdienen!
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Het leger van Kim heeft weer te eten voor een tijdje, de rest van de bevolking mag verder creperen.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Kim BMI van 45 ,heb je Maduro van Venezuela al eens gezien ,die communist vreet ook meer dan de gewone burgers die vluchten naar naburige landen om eten te vinden .Dat zie je ook bij de Afrikaanse dictators ,dik gevreten en allen strak in het pak .Alleen die vrouw in Ethiopië ,die het gouvernement aanvoert verdient het meeste respect omdat zij tenminste aan de bevolking denkt .