© Sven Dillen

Doe uw kerstinkopen vandaag op Black Friday

Naast webshops en winkelketens stunten vandaag ook steeds meer boetieks, opticiens en handelaars in lederwaren met Black Friday-aanbiedingen. De koopjesdag met dolle prijzen komt overgewaaid uit Amerika, waar ze op de dag na Thanksgiving al massaal kerstinkopen doen. “De echte solden spreken niet meer zo aan. Door op Black Friday grote kortingen te geven, lokken we wél klanten.”

Marij WYERS

Ook al vierden wij gisteren geen Thanksgiving zoals de Amerikanen en hebben we lang niet allemaal een vrije dag, toch loont het de moeite om net als in de VS op Black Friday kerstcadeautjes te scoren. Want ook bij ons zijn er steeds meer winkels die vandaag flinke kortingen aanbieden.

Een boormachine voor vader: 25 procent korting bij Gamma. Voor een nieuwe curved tv van Samsung in onze woonkamer is er een deal bij Mediamarkt: 449 euro in plaats van 649 euro. Onze zoon kunnen we voor kerstavond in het nieuw steken bij boetiek Clinic in Hasselt, met 20 procent korting op de hele collectie. En voor manlief kopen we loopschoenen van Asics in Maasmechelen Village: 30 euro in plaats van 100 euro.

Op Black Friday scoor je niet alleen goedkoop kerstcadeaus, je vermijdt bovendien de drukte aan de vooravond van Kerstmis.

Beter dan solden

“We mogen vandaag uitzonderlijke kortingen geven, 30 procent op alle zonnebrillen. Dat is niet vanzelfsprekend buiten de solden. Daarvoor is toelating gevraagd aan de grote merken”, zegt opticien Herwig Van De Kerkhof uit Genk. Hij kreeg al veel positieve reacties na een promotiecampagne via Facebook. “Voor solden lopen mensen niet meer echt warm. Maar ze reageren meteen als ze 100 tot 200 euro kunnen besparen op een nieuw brilmontuur.”

Bij kledingzaak Maessen in Genk geven ze vandaag 25 procent korting op alles. “We zien de trend bij onlinewinkels en dan moeten we volgen”, zegt verantwoordelijke Katrien Schreurs. Bij herenboetiek Clinic in Hasselt is alles uitzonderlijk 20 procent goedkoper, enkel vandaag.

Cyber Monday

In Maasmechelen Village starten de megakortingen vandaag om 16 uur en gelden ze tot 22 uur. De meeste winkels verminderen de outletprijs met 50 procent. “Hier komen mensen na het werk echt op af. Dat merkten we vorig jaar al aan de omzet, vergelijkbaar met een weekenddag. Black Friday wordt een jaarlijkse stunt”, zegt David Winkels van Maasmechelen Village.

Online is Black Friday al even een hype. Een klok telt de uren en minuten af tot de spectaculaire deals viraal gaan. Webwinkels sturen massa’s mails uit met kortingcodes. Niet alleen voor cadeautjes of kleding, maar ook voor vluchten van Ryanair. De website goedkoop.be, die de koopjes nauwgezet bijhoudt, verwacht dat de omzet van webwinkels vandaag met de helft toeneemt. De meeste webwinkels verlengen de kortingen zelfs tot maandag, op Cyber Monday, de online variant van Black Friday.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer