AFP
Volledig scherm
© AFP

Spaanse extreemrechtse partij Vox toegetreden tot Europese fractie N-VA

De Spaanse extreemrechtse partij Vox is deze namiddag officieel toegelaten tot de ECR, de Europese fractie van Conservatieven en Hervormers. Protest van Geert Bourgeois (N-VA) kon de aansluiting niet meer tegenhouden. Gisteren besloot ook N-VA de komende vijf jaar in de ECR te blijven. Dat Geert Bourgeois en co zich daarmee in het gezelschap bevinden van enkele uiterst rechtse partijen, lijkt de partij als ‘collateral damage' te beschouwen. “In elke fractie heb je wel die zatte nonkel waar je een beetje de andere kant opkijkt. Het is geen fractie waar we alleen met toffe vrienden samen zitten”, klonk het vanmorgen bij Bourgeois. 

14 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Ah, in de europese fractie nva kan wél samengewerkt worden met extreem rechts Vox maar voor de vlaamse/federale regering weigeren ze regeringsdeelname van VB?Het rechts-nationalistisch masker van nva valt af, dat werd reeds bewezen door hun línkse,gevoerde sossenbeleid waar enkel Vlamingen de dupe van zijn!nva is níet rechts maar collaborerende vlamingenhaters, erger dan maingain anders zouden ze het rechtse VB verwelkomen om samen op te komen voor vlamingen ipv uitsluiten!
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    NV-A probeert zich nog steeds te verkopen als een gematigde partij,maar in wezen zijn zij even rechts als het Vb alleen kunnen zij het beter verbergen.
  • Kris Platteau

    5 jaar geleden
    Orban en die Polen zaten toch ook bij CD&V vorige keer? Geen haan die ernaar kraaide.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Wat is het probleem dan om met het VB een Vlaamse regering te vormen. Onze regering is dan een familiefeest vol zatte nonkels die elk om beurt de meest dwaze voorstellen doen en er niet bij stil staan dat iemand dat potverteren moet betalen.
  • Nicca Vermeirsch

    5 jaar geleden
    N-VA en extreem rechts. Wat nieuw ?