Rory Stewart viel af in de derde stemronde.
Volledig scherm
Rory Stewart viel af in de derde stemronde. © EPA

Enige pleitbezorger van zachte brexit ligt uit de race naar Downing Street, Johnson blijft torenhoog favoriet

9 reacties

  • Rudy van Hecke

    5 jaar geleden
    ze hebben de bevolking van Europa verplicht om er in te stappen en eenmaal er in kan je er niet meer uit ik ging vroeger ook overal naar toe nooit geen problemen gekend met andere landen
  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Een no deal is toch geweldig voor de Britten? Ze kunnen weer een eiland zijn en weer terug naar hun middel-eeuws verlangen. De kanaal tunnel weer vol laten stromen met zee water en ze kunnen weer handel drijven met hun voormalige koloniën. Europa moet er eigenlijk helemaal geen aandacht meer aan schenken aan dat land. Domweg omdat de grote bedrijven al naar de EU zijn vertrokken. Amsterdam, in mijn land kan het haast niet bijbenen om die bedrijven die daar zijn vertrokken onderdak te bieden.
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Hier in Spanje zie je heel duidelijk dat de Britten weg aan het trekken zijn . De Brexit zit er goed in . In winkels als Iceland staan er tegenwoordig tafeltjes achter de kassa , met daaraan Engelse ambtenaren die uitleg geven over de Brexit . Spanje zit met de handen in het haar , want het wegtrekken van al die gepensioneerde Britten is een ware slag voor de economie . Vele Spaanse winkels leven van die Britten . Als de Brexit doorgaat is dat een ware hel voor Spanje !!!
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Vrij verkeer van goederen kan alleen bestaan binnen een eengemaakte markt, Paul. Als het VK eenzijdig kan beslissen bepaalde producten zwaar te subsidiëren of bepaalde kwaliteitsnormen te laten vallen kan er niet meer eerlijk geconcurreerd worden. En Sam, elke overblijvende kandidaat zegt een deal te willen. Het parlement heeft aangegeven dat ze geen no-deal willen. Goed mogelijk dat er een no-deal van komt, maar dat de Britten dat ook willen is wel heel kort door de bocht.
  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Als het Boris word, waarschijnlijk wel, die zal de voorste tanden uitkloppen van EU,en dan de rug toe draaien, en geen enkele pond schade vergoeding betalen, en de EU kan er niks tegen doen....nu de ham vraag is, wat gaat dat de toekomst geven naar de UK en de EU naar de andere landen toe, gaan die ook proberen om de EU te verlaten, zonder een Euro te betalen,