© EPABELGA

Tim Wellens hakt knoop door: “Ik start in de Tour”

Oorspronkelijk zou Tim Wellens pas in december, na een onderhoud met de ploegleiding, een beslissing treffen welke grote ronde hij in 2017 zal rijden. De 25-jarige Truienaar is er echter al uit: “Ik start volgend jaar in de Ronde van Frankrijk.”

Rob Rodiers

De in Monaco residerende Truienaar Tim Wellens heeft sinds deze week de trainingen hervat aan de Côte d’Azur. Van de deugddoende weken rust heeft hij gebruik gemaakt om nieuwe hoofddoelen te stellen voor het aanstaande seizoen.

“Ik heb voor mezelf beslist om wat later in vorm te zijn”, verklapt Tim. “Vandaar dat ik heel rustig mijn conditie zal opbouwen. De voorbije jaren was ik al goed tijdens de Mallorca Challenge, terwijl daar nog geen eer te rapen valt. Ditmaal wil ik voor het eerst mijn neus aan het venster steken in Parijs-Nice. Al zou het ook kunnen dat ik diezelfde week voor de Strade Bianche kies, gevolgd door Tirreno-Adriatico. Als ik opteer voor de ‘Koers naar de Zon’, dan mik ik op een klassering in de top tien. Dat is me al eens gelukt (in 2014 eindigde Wellens tiende, nvdr) en ik ben nog steeds heel trots op die prestatie.”

Hoogtestage

Wellens’ volgende grote afspraak wacht midden april. “In het vierluik Brabantse Pijl-Amstel-Waalse Pijl-Luik wil ik eindelijk eens heel dicht eindigen in minstens één van die wedstrijden. De koers kleuren volstaat niet langer voor mij”, klinkt Tim streng voor zichzelf.

Na de heuvelklassiekers volgt Wellens een ander traject dan het voorbije seizoen, toen hij voor een deelname aan de Giro koos. Met resultaat, want Tim mocht als ritwinnaar een flesje spumante ontkurken na de bergetappe naar Aremogna.

In 2017 jaagt de Truienaar echter dagsucces na in de Ronde van Frankrijk. “Omdat die koers het best in mijn planning past”, verduidelijkt Wellens. “Om goed te zijn in de Tour trek ik na de klassiekers op hoogtestage. Al zal ik het helemaal anders aanpakken dan twee jaar geleden toen ik overtraind terugkeerde van Tenerife. De Teide heb ik dan ook geschrapt als uitvalsbasis. Ofwel verblijf ik wekenlang in Zuid-Spanje op de top van de Sierra Nevada, ofwel train ik vanuit het Franse skistation Isola 2000, op een uurtje rijden van Monaco. Daar waar het weer op dat moment het best is, trek ik naartoe.”

Op zaterdag 1 juli staat Wellens in het Duitse Düsseldorf dus aan de start van zijn tweede Touravontuur. Zijn Tourdebuut in 2015 liep niet van een leien dakje. De Truienaar bereikte Parijs als 129ste op bijna vier uur van eindwinnaar Chris Froome. Een resultaat dat de eergierige Truienaar maar wat graag wil doorspoelen met een klinkende revanche.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer