Osteopaat Christopher R.
Volledig scherm
Osteopaat Christopher R. © Marc Baert

Osteopaat schuldig aan dood van 14-jarig meisje na alternatieve behandeling

Osteopaat Christopher R. (57) is veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de behandeling van een meisje (14) dat stierf aan TBC. De rechtbank vindt dat hij sterker had moeten aandringen bij de ouders van de zieke Liana om naar het ziekenhuis te gaan. “U heeft handelingen gesteld die volgens de wet zijn voorbehouden voor geneesheren”, zei de rechtbankvoorzitster. “Dat heeft ernstige gevolgen gehad. U heeft haar fysieke integriteit ondergeschikt gemaakt.”

11 reacties

  • nik scroll

    5 jaar geleden
    Dus wettelijk mag hij geen geneeskunde uitoefenen maar wordt wel gestraft voor het niet blijven aandringen bij de ouders om met hun dochter naar het ziekenhuis te gaan.Eénmaal deze raad geven was dus niet voldoende.Conclusie:hij had beter die mensen gestalkt met mails om er op aan te dringen en indien dit ook fataal was afgelopen dan kon hij ook aansprakelijk gesteld worden.Moedig zijn alle alternatieve hulpverleners die ondanks alle valkuilen in het systeem toch doorzetten.Mijn respect voor hen
  • Ivo Mariën

    5 jaar geleden
    De dokters maken nog meer slachtoffers door verkeerde inschattingen en behandelingen dan osteopaten en die moeten nooit verantwoording afleggen. Het onderzoek heeft zich wellicht ook nooit toegespitst op de vele mensen die deze osteopaat wel heeft kunnen helpen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Dus volgens de rechtbank had de osteopaat het meisje sneller moeten terug verwijzen naar het ziekenhuis waar ze niet kon geholpen worden ipv haar een alternatieve behandeling te geven die mogelijk kon helpen want de antibiotica werkte niet? De osteopaat wordt dus gestraft omdat hij hielp nadat de huisarts/reguliere haar niet kon helpen? Wat een onzin en onrechtvaardig.
  • Pascal Huylebroeck

    5 jaar geleden
    Vele mensen die hier een reactie op geven weten niet wat deze man doet. ik zou ook zelf zo een reactie hebben als ik dit zou lezen. onwetendheid. Wij kennen hem nu meer dan 3 jaar en deze man heeft mijn vrouw en kinderen perfect geholpen. Het is altijd gemakkelijk om een stempel te drukken op iemand zonder kennis van zaken. Zelfs van zijn eigen collega's krijgt hij negatieve reacties. De alternatieve geneeskunde is steeds in een verkeerd daglicht gesteld en dit zal blijven gebeuren.
  • Robert Reijniers

    5 jaar geleden
    Ondertussen al veel gezien dat die "echte" artsen ook maar wat aan modderen maar met dit verschil dat zij wanneer het fout loopt niet vervolgd worden. Helaas al heel wat goede vrienden en kennissen verloren aan hun onkunde.