Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Helft van Belgen twijfelt over aankoop auto door verwarring over taksen en subsidies

De helft van de Belgen twijfelt over de aankoop van een nieuwe auto door de onduidelijkheid over taksen en subsidies voor de verschillende brandstoftypes. Eén op de zes stelt zijn beslissing zelfs uit, zo blijkt uit een onderzoek bij bijna 2.000 Belgen en Luxemburgers door de Universiteit Gent in opdracht van automobielfederatie Febiac.

27 reacties

  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    De helft van de Belgen? 3/4 van de Belgen kan niet eens een accu wagen betalen.
  • Stefan Vantstraat

    5 jaar geleden
    De overheid verandert steeds opnieuw de spelregels terwijl het spel gespeeld wordt. Zekerheid 0.0
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Marijke Boulet: niet ik spreek van 2020 maar sommige landen, meestal deze die geen eigen auto-industrie in stand moeten houden en/of een vrij compact grondgebied hebben (zonder te erge verstedelijking zoals bv. Denemarken, Ierland, Noorwegen,..etc) waar je makkelijker je E-infrastructuur strategisch kunt plaatsen. Eerlijkheidshalve geef ik toe dat ik zelf voor 2030 een hybride plug-in diesel zou kopen met een motor die dan beantwoord aan de laatste stand van de milieutechniek...
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Een diesel met euro 6d mag onbeperkt in de LEZ. Een euro 6d-temp ook, maar die moet nog gehomologeerd worden. De andere diesel motoren met euro 6 zijn maar tot september 2027 in de meeste LEZ toegelaten. Rijd je minder dan 30 000 km per jaar en korte afstanden per dag, koop dan een 100% elektrische auto. Met wat je bespaart op brandstof, onderhoud, inschrjvingstax, verkeersbelasting kan je een diesel huren voor je vakantie. Rijd je meer dan 30 000 km per jaar koop dan een euro 6d(temp).
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    ik twijfel over de aankoop om financiële redenen : mijn karretje moet zolang mee als het kan. Met nieuwigheden ben ik voorlopig niet te verleiden want ik heb daar geen budget voor. Langer rijden met de oude is minder vlug afschrijven van de nieuwe !