Burgercollectief 1030/0 voerde actie op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat.
Volledig scherm
Burgercollectief 1030/0 voerde actie op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. © BELGA

Tientallen “verkeersslachtoffers" gaan liggen op gevaarlijk kruispunt in Schaarbeek

Tientallen aanhangers van het burgercollectief 1030/0 en inwoners van Schaarbeek zijn vanochtend samen symbolisch als verkeersslachtoffers op de grond gaan liggen op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Op 13 juni werd op het kruispunt een 14-jarig meisje aangereden en pleegde de bestuurder nadien vluchtmisdrijf. Het burgercollectief wil structurele oplossingen.

10 reacties

  • Adriaan Schelkens

    5 jaar geleden
    Trajectcontrole is de enige oplossing. Samen met zware straffen en auto inbeslagname voor verkoop om het slachtoffer een deel te vergoeden. En het zou een goed idee zijn om zware ongevallen met stom dronken achter het stuur of zwaar overdreven snelheid met doodelijk gevolgen te bestraffen als moord. Als je bv 90 rijd in zone 30 en je rijd iemand dood is dit puur moord en niets anders.
  • Marijke Boulet

    5 jaar geleden
    Infrastructuur moet niet aangepast worden maar de wet moet aangepast worden , een 0 tolerantie en altijd een effectieve celstraf bij dronken rijden
  • guy muis

    5 jaar geleden
    en naar waar stuurt de lijn haar rekening voor het op onthoud van de tram?
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Erwin VandenDriessche 300 % akkoord, men legt geen zebrapad juist na een bocht , deze moet 50 meter verder liggen. Die “oen” is een hoogopgeleide ,ingenieur ambtenaar waarschijnlijk ! Zo zijn er tegenwoordig vele hoogopgeleiden bij de overheden !
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Misschien is de oplossing de rijrichtingen op die plaats verminderen voor auto’s . Geen kruisend verkeer en invoegstrook voor de andere richting.