rv
Volledig scherm
© rv

Gemeente Evere veroordeeld voor ontslag medewerkster per aangetekende brief

De gemeente Evere is deze week bestraft omdat ze een contractuele medewerkster per aangetekende brief heeft ontslagen, schrijft L'Echo. De advocaat van de klager wil dat de privésector de jurisprudentie van de rechtbank aanneemt.

4 reacties

  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    ja ja, dat is de ene kant van het verhaal. De vraag is WAAROM werd de werkneemster zo snel ontslagen. Dat die advocaat dàt eens naar voor brengt. Maar ja, het antwoord reeds kennende ; "....... in het kader van het gerechtelijk onderzoek en in afwachting van ..............." Dikke bla bla bla. Contract niet nageleefd, dus buiten. En zo hoort het.
  • Marc Verdonck

    5 jaar geleden
    Moeten we voortaan op onze knie gaan zitten en vragen of we iemand mogen ontslagen. Enkele maanden samen erover spreken en misschien met werknemer naar cinema gaan. Daarom beter met zelfstandige werken anders kan je niemand meer ontslagen of vakbonden en pro deo advocaten staan aan je deur te drummen.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    ".. is dit, een kwestie van respect". Ook al heb ik alle begrip dat men meer had kunnen/mogen doen, dit zal met een bepaalde reden zijn. Respect is iets dat van twee kanten moet komen. Het feit dat een werkgever, de gemeente Elsene, dit zonder boe of ba doet, wil zeggen dat het toch met een bepaalde gegronde reden is? Ik wil het verhaal van twee kanten horen maar bon.
  • Anne Nonsia

    5 jaar geleden
    Euh... het moet toch verplicht via aangetekende brief of het telt niet??
  1. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    17

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”
  2. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.