BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Pieter De Crem legt eed als Kamerlid niet af, maar blijft wel in regering

CD&V-boegbeeld en ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem legt vandaag niet de eed af als Kamerlid. Jan Briers, oud-gouverneur van Oost-Vlaanderen en zijn eerste opvolger op de Kamerlijst, volgt hem op. Dat kon deze redactie achterhalen uit goede bron. De Crem blijft wel in de regering, maar het lijkt er toch op dat hij stopt met nationale politiek.

19 reacties

  • louis reinquin

    5 jaar geleden
    En als er dan iemand is die het tij kan doen keren, die aanzien en bekwaamheid in zich draagt, die een wijze en daadkrachtige voorzitter zou kunnen zijn, dan gaat hij weg. Maar ik kan hem volkomen begrijpen. Wat ik niet begrijp is dat men het niet heeft kunnen/willen verhinderen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Nog een top-politicus die ferm ontgoocheld is in zijn (trado) partij. Het is daar schering in inslag, zowel bij Groen als sp.a als OPENvLD als cD&v.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Ik begrijp zijn reactie. Jarenlang door Beke-Peeters genegeerd en zelfs weggezet als een onnozele fossiel die niet mee was met de tijd. CD&V kreeg in oktober 2018 overal kloppen behalve in.... Aalter, ook wel eens het Cremlin genoemd. In extremis het "fossiel" ten tonele brengen om nog erger te voorkomen maar het hielp niet meer. En dan zou Crembo, indien in de kamer zit, Beke moeten dienen
  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    Leonarda Van Opbroecke: Grappig dat u dat voorstelt van die psychologische tests. Al dit moest gebeuren zat de x3 van het Stuivenberg in Antwerpen binnen de kortste keren boven zijn capaciteit.Als je hen zo bezig ziet en hoort merk je meteen dat onze politici,(de meesten althans),aan een verregaande vorm van Grandiositeit lijden.
  • Andre Wouters

    5 jaar geleden
    We zijn alweer bedrogen door cd&v , o-vld, n-va opkomen voor verkiezingen, gekozen worden, en dan zijn mandaat niet opnemen. (waarom nog gaan kiezen)