Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © PATRICK VERTOMMEN

Bouwvakkers beter vergoed voor uren in de camionette, voortaan wel één van de landstalen of Engels op bouwwerf verplicht

bouwHet is een klassiek beeld: een camionette van een bouwbedrijf die met enkele arbeiders op weg is naar de werf. Bouwvakkers zullen daar voortaan beter voor worden vergoed, kwamen vakbonden en werkgevers overeen. Daarnaast zal op een bouwwerf voortaan iemand één van onze landstalen of het Engels moeten machtig zijn. 

6 reacties

  • Rudy deglain

    5 jaar geleden
    0,1316 euro/ km als chauffeur is ronduit belachelijk. Als ik dit in uren bereken komt het ongeveer neer op 4a5 euro/uur. Elke dag ongeveer 2u onderweg voor ongeveer 140euro mobiliteitsvergoeding das 3,3u/uur. Waarom niet de helft van de uren betalen dat ik onderweg ben? Het is tenslotte toch onze privetijd die wij investeren of kwijt zijn.
  • steven gray

    5 jaar geleden
    Geldt dit ook voor het groot aantal gast arbeiders die elke dag vanuit het campings in Nederland over de grens moeten reizen, of is het nog een reden voor bouw bedrijven goedkoop werknemers te zoeken? Daar buiten vind Ik het een geweldig idee, jaren lang heb Ik 'weg' gewerkt 2 uur onderweg is geen uitzondering (een richting)
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Zo begon mijn loopbaan. Ik werd aangenomen als vloerder/tegelzetter. Mijn baas had een grote job van center parks aan de kust. Hij betaalde NIETS voor de uren die we in de kamionette zaten! Elke dag om 04:00 opstaan, om 05:00 vertrekken om rond 07:00 te beginnen werken tot 16:00. Dan weer naar Leuven! Laden en lossen werd ook niet betaald!
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Als er bij ons iemand moet langskomen om een herstelling te doen dan is men al direct een pak geld kwijt aan verplaatsingen alleen, ook al is het maar een paar kilometer. Iemand die uren in een camionette zit om zich naar een werkplaats te begeven krijgt bijna niks. Ik begrijp het allemaal niet goed.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    11 uur weg van huis en 8 uur betaald wie wil dat nog doen de rest mobiliteit is een aalmoes.