Aleksandr Borodaj, de zelfbenoemde eerste minister van de Volksrepubliek Donetsk (rechts).
Volledig scherm
Aleksandr Borodaj, de zelfbenoemde eerste minister van de Volksrepubliek Donetsk (rechts). © reuters

Rebellenleider Volksrepubliek Donetsk: "Afgespeeld MH17-telefoongesprek is nep"

Voormalig separatistenleider Aleksandr Borodaj noemt een opgenomen telefoongesprek met de hoge Russische Kremlin-adviseur Vladislav Soerkov nep. Het MH17-onderzoeksteam JIT maakte het gesprek, waarin Borodaj om militaire steun uit Rusland vraagt, gisteren openbaar.

5 reacties

  • Arthur Westerman

    5 jaar geleden
    Fons, de Oekraïne heeft altijd volledige medewerking verleend, in tegenstelling tot de Russen en rebellen die totaal niets deden of zelfs tegenwerken met onzin claims. De Russen zijn zelfs zo ver gegaan om een VN resolutie te vetoën om te voorkomen dat ze gedwongen werden mee te werken.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Er zijn drie mogelijke daders van de aanslag: het leger van Oekraïne, de opstandelingen van Oost-Oekraïne, en de Russische regering. Dat Oekraïne desondanks toch werd toegelaten tot zowel het technisch onderzoek als het strafonderzoek, is een schande voor Nederland en het zgn. vrije westen. Oekraïne heeft als lid van het JIT bewijzen tegen zijn eigen leger doen verdwijnen en Oekraïne heeft valse bewijzen toegevoegd.
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    De echte opdrachtgever zit in zogenaamd Europees Oekraine. Hier wordt alles gedaan om Rusland in diskrediet te brengen. Kritische mensen trappen daar niet in. Zogenaamd Europees oekraine heeft er alle belang bij dat Rusland in een zeer slecht daglicht komt te staan. Ik persoonlijk heb geen enkel rationeel verdedigbaar bewijs gehoord tegen Rusland. Ik hoop dat onze politiekertjes eindelijk eens verstandig gaan zijn, en het doorslaggevende bezwaren gaan uiten tegen de gratuite beschuldigingen.
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Bellingcat, een bureau met een hoogst twijfelachtige reputatie is. Bellingcat werd opgericht door ene ‘Moses Brown’ die ‘bewijzen’ presenteerde dat de Syrische president Assad gifgas tegen zijn bevolking had gebruikt, en ook andere oorlogsmisdaden had gepleegd.Nadat gebleken was dat Brown zijn ‘bewijzen’, die een Amerikaanse invasie van Syrië hadden moeten rechtvaardigen, had vervalst, ruilde hij zijn (vermoedelijke CIA) pseudoniem in voor de naam Eliot Higgins.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    De echte opdrachtgever zit in het kremlin, het is een ex-kgb'er