Eén van grootste steden in India zit bijna zonder water door “ergste watercrisis ooit” in land

Een hittegolf in combinatie met aanhoudende droogte heeft ervoor gezorgd dat een van de grootste steden van India bijna door zijn watervoorraad heen zit. Indrukwekkende beelden tonen hoe grote bekkens die Madras van water voorzien er bijna compleet uitgedroogd bijliggen. En ook de toekomst ziet er niet goed uit, want prognoses voorspellen dat tegen volgend jaar nog 20 andere steden in de problemen kunnen raken.

15 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het is allemaal goed en wel te praten over overbevolking en contraceptiva, maar een feit is dat heel veel mensen zeer mobiel worden als ze zeer wanhopig zijn of worden. Water beheren is een kunst Die kunst is iedereen verleerd. Laten we eerlijk zijn. Een voorbeeldje: de auto wassen met drinkbaar water... in Indi*e en overal eigenlijk ...
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    en dan wil Modi de geschiedenis ingaan als de politicus die er voor zorgde dat iedere Indiër thuis op eigen wc pot zijn 'ding' doet wat het waterprobleem nog meer zal doen ontsporen.
  • katrin van de wauwer

    5 jaar geleden
    Water wordt het nieuwe goud....
  • Ivo Vandeneynde

    5 jaar geleden
    Er moeten altijd catastrophes voorkomen vooraleer men iets zal doen. En dan nog zoekt men nooit naar nieuwe, innovatieve middelen. En maar bouwen,bouwen, bouwen. En maar grondwater pompen. Tot men geen water meer heeft. En dan?
  • Herman VC

    5 jaar geleden
    Voorbehoedsmiddelen verboden ? Dit is het land met ettelijke miljardiars, laat hun yachten en privé-vliegtuigen water aanbrengen, gratis welteverstaan ! Ze zijn rijk geworden door hun volk uit te buiten (1 € per dag !) laat ze iets terugdoen.