AFP
Volledig scherm
© AFP

Aangehouden man in onderzoek naar dood van Emiliano Sala, blijkt ‘spookpiloot’ te zijn

Buitenlands voetbalDe 64-jarige man die gisteren werd aangehouden voor onvrijwillige doodslag in de affaire rond Emiliano Sala, heeft een naam gekregen. Het gaat om David Henderson, de piloot die oorspronkelijk het vliegtuigje met de Argentijnse voetballer het Kanaal had moeten overvliegen. Dé vraag die nu op de lippen van het gerecht brandt, luidt: waaróm verzaakte ‘spookpiloot’ Henderson aan zijn opdracht?

5 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    heel erg dat dit ongeval moest gebeuren,RIP aan de piloot en de voetballer,maar hij had een lijnvliegtuig kunnen nemen,en waarom is henderson schuldig als hij niet eens in de buurt nog in of aan het vliegtuigje was,ik denk eerder dat ze een slachtoffer aant zoeken zijn die de rekening ,zie transfer kost gaat kunnen betalen dat zal het zijn het slijk der aarde geld en nog eens geld
  • Sammy Borgoo

    5 jaar geleden
    Rare zaak !! Maar het voetbal is wel een topspeler in wording kwijt. RIP sala
  • Guy Van Severen

    5 jaar geleden
    Gefoefel in de hoogste graad ! Met een dode als gevolg ! Kruip diep onder de grond !!!
  • willy zachel

    5 jaar geleden
    Dat het lichaam van de piloot nooit gevonden is dat is zéér merkwaardig In een gesloten neersgestort vliegtuig ? Enkel de passagier zat er in ?
  • Ronald De Smet

    5 jaar geleden
    Dit vliegtuig is Amerikaans geregistreerd, hoe kan men dit in Europa commercieel uitbaten als er geen leaseovereenkomst is en het toestel in volle eigendom toebehoord aan de chartermaatschappij die de vlucht heeft uitgevoerd?