Een beeld van de bewuste 'hoorntjes'.
Volledig scherm
Een beeld van de bewuste 'hoorntjes'. © RV

Sommige jongeren blijken “hoorntje” te ontwikkelen onderaan schedel. Maar is smartphone wel de schuldige?

WetenschapAustralische onderzoekers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. Bij het bekijken van een paar honderd röntgenfoto’s van jongeren ontdekten ze dat bepaalde jongeren een ‘hoorntje’ bleken te ontwikkelen aan de basis van hun schedel. Ze suggereren dat de oorzaak te vinden zou zijn bij de nieuwe technologieën die we vandaag gebruiken, zoals smartphones en tablets. Maar die hypothese krijgt heel wat kritiek.

46 reacties

  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Dit is de normale evolutie van de ontwikkeling bij mensen .Zo zullen ook steeds meer mensen geboren worden met ziekten die we voordien niet gekend hebben .
  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Ik heb het artikel gelezen: er staat van naar beneden te kijken: wat is een nintendo (of gameboy, what's in a word?) anders dan de gsm van vroeger??? en hielspoor? Hielspoor is het gevolg van een ontsteking van een pees. Dat doet PIJN!
  • Piet Pintens

    5 jaar geleden
    Er is geen enkel verband gevonden tussen deze “afwijking” en het gebruik van de smartphone. Als je weet hoe traag de evolutie gaat, dan kan dit natuurlijk niet.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    In geen enkele van die studies is er een *causaal* verband aangetoond tussen die structuur aan de schedel en gebruik van de smartphone. Dit is weer zo'n dingetje à la: "wetenschappelijk aangetoond: chocolade helpt vermageren". Goed voor spectaculaire krantenkoppen, maar in wezen onzin.
  • Davy Rebry

    5 jaar geleden
    zalig .... komaan verbied de smartphone ! Mars tegen de smartphone (liefst op ne schooldag) ! Komaan regering, 75% taksen en BTW derop !! Kumbaya myyy lord ...