Walter Lübcke
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Lübcke © AFP

Eerste politieke moord in dertig jaar in Duitsland blijkt maar topje van de ijsberg te zijn

Het dringt langzaam door tot Duitsland dat de moord op Walter Lübcke slechts het topje van een ijsberg is — en dat het land veel erger wordt bedreigd door geweld uit extreem-rechtse hoek dan door moslimterreur. Tal van politici hebben intussen ook dreigementen ontvangen en zelfs de politie blijkt niet te vertrouwen.

15 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Verleden week zond ARD's Report Munchen of Mainz actualiteiten rubriek een video filmpje uit opgenomen eind 2015 hoogtepunt van Merkel's Willkommen politiek waar Lübcke voor een ruim publiek luidkeels uitriep dat zij(lees de Duitsers) welke niet instemden met deze politiek het vrij stond het land (lees Duitsland) te verlaten met tumult en gefluit tot gevolg in de zaal. Jawohl zo klonk het en het doet nadenken.Fanatiek in alles het Duits handelsmerk bij uitstek.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het verschil Duitsland met Belgie is dat in Duitsland bepaalde groepen de grillen en grollen van politiek niet verder slikken en als er van ambtswege er niks ondernomen wordt dan lossen ze het op andere manier op.Ze mogen in Belgie blij zijn dat ze alle- maal brave burgers hebben ,maar of het zo allemaal zijn gang zal blijven kunnen gaan is toch maar de vraag.Afd wordt steeds sterker aldaar ,verschillende Europese landen opmars tegen buitenlanders,VB steeds groter, gaat verkeerde kant op.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    hier in belgie al niet veel beter , laat gasten zoals dries maar los , de democratie , waar ze zich zo graag op beroepen , zal vlug afgeschaft zijn .luister maar naar hun retoriek , nieks aan dat deugd.Al even gevaarlijk als het islam fundamentalisme .
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Dat krijg je er van wanneer men stelselmatig de mening van rechts de kop indrukt of opzij schuift.
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Het immigratiebeleid heeft Duitsland terug gedreven naar rechts.