© AFP

Staking Lufthansa gaat derde dag in

De piloten bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staken vrijdag voor de derde dag op rij. Meer dan 800 vluchten zijn geannuleerd. De staking wordt zaterdag voortgezet.

adm

De staking heeft gevolgen voor meer dan honderdduizend passagiers. Sinds het begin van de vakbondsactie zijn al meer dan 2.600 vluchten geannuleerd.

Ook Brussels Airport wordt door de staking getroffen. Vrijdag zijn onder meer Lufthansa-vluchten van en naar Frankfurt en München geschrapt. Bij Brussels Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa, wordt niet gestaakt.

Aanleiding voor de staking - de veertiende bij Lufthansa sinds de lente van 2014 - is een conflict over de lonen. De Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit heeft de staking bij Lufthansa met een vierde dag verlengd tot zaterdag, zo meldde ze donderdag. Sinds woensdag is het werk neergelegd, maar een oplossing voor het sociaal conflict rond de lonen is nog niet in zicht.

De staking zaterdag zal alle langeafstandsvluchten met vertrek in Duitsland treffen, stelt de vakbond. Eind vrijdag zouden er reeds 315.000 passagiers getroffen zijn door de staking.

De staking gaat uit van de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit. Het gaat om de veertiende staking sinds het geschil over de lonen startte in april 2014. Ondanks herhaaldelijk overleg is er nog steeds geen akkoord voor de 5.400 piloten en copiloten. De vorige staking dateert reeds van een jaar geleden, september 2015.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer