Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tijdens de EU-top in Brussel.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker tijdens de EU-top in Brussel. © Photo News

Greenpeace over Europese onenigheid over klimaatneutraliteit: “Ze hebben het verknald”

Ondanks urenlange discussies zijn de Europese staatshoofden en regeringsleiders het vandaag op een top in Brussel niet eens geraakt over de doelstelling om het continent tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Polen, Hongarije en Tsjechië lagen dwars, zo melden diplomatieke bronnen. Greenpeace reageert teleurgesteld.

20 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    De snelle uitbreiding van de EU heeft landen in het stelsel gebracht die totaal niet klaar waren om in het systeem te stappen. Het gevolg is dat zij niet mee op de klimaattrein kunnen, zelfs als ze dit zouden willen, wat niet het geval is. De EU is een reus op lemen voeten, de integratie van de vroegere oostbloklanden in de EU is een gigantische mislukking en zelfs een puinhoop. Het lijken de gothen in 378 OT wel.
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    Echte CO2 neutraliteit kan een zeer groot economisch en technisch voordeel gaan bieden in de toekomst. China heeft dat al volledig begrepen en ontwikkeld CO2 neutrale processen, doch echter zonder hun huidige economie op fossiele brandstoffen schade te berokkenen of achteruit te stellen in de globale concurrentiestrijd. Gelukkig heeft de EU een Polen, Hongarije....of de EU'ers gingen weer in de voet van de eigen bevolking schieten.
  • Antoine Vanpeteghem

    5 jaar geleden
    IPV geld te geven aan Polen, Hongarije en de andere ex oostblokkers moet Europa de geldkraan gewoon dicht draaien tot ze in de pas lopen. Alle beslissingen worden in Europa steeds door die landen geblokkeerd dus zet ze zonder geld en alles zal kunnen daar het geld niet in de zakken van de politiekers zal landen
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Overbevolking dat is het grootste probleem..... het geloof stimuleert dat en ook in Afrika willen ze veel kinderen om later voor hen te zorgen en dan komen ze naar Europa, die zich meer bekommerd om de benoemingen en dergelijke en de gevaren van over immigratie niet wil aanpakken.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Laat Trump nog een beetje onnozel doen en binnenkort hebben we helemaal geen klimaatdoelstellingen meer nodig.