Nieuw Leuvens filiaal is proefkonijn voor Blokker 2.0

© jph

Blokker heeft gisteren een nieuwe winkel geopend in Leuven die volledig anders oogt dan het doorsnee filiaal van de Nederlandse keten. De zaak is een stuk kleiner, maar vooral: er werd fors geïnvesteerd in inkleding en sfeer, en het personeel kreeg er een bijkomende opleiding voor een betere service. Het idee is om de nieuwe Blokker de ‘feel’ van een buurtwinkel te geven. “In de buurt, voor de buurt”, luidt de slogan.

jph

De verandering zal niet verbazen: de laatste jaren heeft Blokker Holding in België zware verliezen geleden. Uiteindelijk werd de winkelketen in april van dit jaar overgenomen door Michiel Witteveen, CEO van Blokker Holding, waardoor de Belgische filialen meer hun eigen koers kunnen varen, los van het tot nu toe sturende Nederland. “Vroeger werd het concept van Nederland gewoon gekopieerd”, zegt Geert Kampschoër, CEO van Blokker België. “Dat heeft duidelijk niet ­gewerkt. Je moet rekening houden met de ­Belgische context.”

De Leuvense winkel dient als proefkonijn. Als het nieuwe concept werkt, zal zal het worden uitgerold naar andere Belgische filialen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen