© AP

Corona-topman maakt alle bewoners van zijn geboortedorp in een klap miljonair

Antonino Fernandez, een van de bezielers achter het Mexicaanse biermerk Corona, heeft in een klap alle bewoners van een Spaans dorp tot miljonair gebombardeerd. Fernandez overleed enkele maanden geleden en nam in zijn testament op dat niet enkel zijn familieleden, maar ook alle bewoners van zijn geboortedorp Cerezales del Condado mogen delen in miljoenenkoek.

JoRo

Antonino Fernandez stierf enkele maanden geleden op 99-jarige leeftijd. Het succes van het wereldwijd bekende biermerk Corona maakte van hem een multimiljonair. In zijn testament nam hij op dat een groot deel van zijn fortuin zou gaan naar zijn familie. 210 miljoen dollar voorzag hij voor de 80 inwoners van zijn geboortedorp Cerezales del Condado, in het noorden van Spanje.

Fernandez groeide op in een arm gezin van dertien kinderen. In 1949 verhuisde hij naar Mexico waar de oom van zijn vrouw een bierbrouwerij had opgericht. Antonino kon aan de slag in het magazijn, maar werkte zich in de loop der tijd op tot het management. Hij zorgde er mee voor dat Corona enorm populair werd in Mexico en vervolgens ook de wereld veroverde.

De inwoners van Cerezales del Condado zijn hun weldoener vanzelfsprekend zeer dankbaar. “Ik weet niet wat we zouden doen zonder Antonino”, verklaarde Maximo Sanchez, een van de bewoners die 2,5 miljoen dollar geschonken kreeg, aan de krant Diario de León.

Ook tijdens zijn leven gaf Fernandez heel wat donaties aan goede doelen en daarvoor werd hij onder meer geëerd door de voormalige koning van Spanje, Juan Carlos. In 2009 richtte hij de organisatie ‘Cerezales Antonino y Cinia’ op om initiatieven in het gebied van zijn geboortedorp te ondersteunen.

Naast de miljoenen op hun bankrekening krijgen de inwoners van Cerezales del Condado er ook nog eens een nieuw cultuurcentrum bij. Een lokale non-profitorganisatie met 300 werknemers krijgt ook een flinke financiële steun in de rug.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER