© RR

Zoektocht naar Théo Hayez voorlopig opgeschort

De politie en anderen die speuren naar de in Australië verdwenen Belg Théo Hayez schorten de zoektocht voor zeker twee dagen op. Dat heeft de krant Sydney Morning Herald bericht.

De Australische politie zette de afgelopen dagen duikers, speurhonden, een gespecialiseerd klimteam en een nieuwe drone in bij de zoektocht naar Hayez, maar voorlopig nog steeds zonder resultaat. Inspecteur Matt Kehoe bevestigt vrijdag dan ook dat er dit weekend “niet fysiek gezocht zal worden” naar onze landgenoot. Het is nog niet duidelijk of de zoektocht maandag hervat zal worden. “Eerst moeten we de acties van de afgelopen week evalueren”, klink het.

De Australische politie geeft intussen toe “verbijsterd” te zijn door de verdwijning van Hayez nu drie weken geleden. “In tegenstelling tot in de meeste vermissingszaken is er geen enkel teken van mentale problemen bij het slachtoffer, of van een misdaad”, klinkt het.

Sleutel ligt op de kliffen

Hayez verdween op vrijdagavond 31 mei na een bezoek aan een bar in Byron Bay, even ten zuiden van Brisbane. De Australische politie focust zich al enkele dagen op de gsm van Hayez, die omstreeks half één ’s nachts nog een signaal uitzond naar een telefoniemast nabij de vuurtoren.

Volgens de Australische autoriteiten ligt de sleutel tot de verdwijning van Hayez in de steile en dik begroeide kliffen rond de vuurtoren van Cape Byron. Maar ondanks de inzet van veel politiepersoneel, materiaal en de hulp van talloze vrijwilligers werd er in twee weken speuren nog steeds geen spoor van de Belg teruggevonden.

De vader van Théo, Laurent Hayez, is momenteel in Byron Bay, zijn moeder Vinciane Delforge en zijn jongere broer zouden volgende week aankomen in Australië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER