© Immpact

DISCUSSIE. Moeten we kleiner gaan wonen in de stad?

Projectontwikkelaar Immpact dreigt ermee niet meer te investeren in Antwerpen, omdat de stad minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoning oplegt. Volgens de CEO van Immpact heeft die regel enorme gevolgen voor de prijzen van appartementen. Vind jij dat we kleiner moeten kunnen wonen in de stad? Of zijn ruimere nieuwbouwwoningen dan weer beter om gezinnen aan te trekken? En wat dan met het kostenplaatje?

tsfn

Philippe Janssens, CEO van projectontwikkelaar Immpact, vindt minimale oppervlaktes opleggen voor nieuwbouwwoningen een asociale maatregel: “Appartementen zouden tot 50.000 euro duurder worden”, zegt hij. Door minimale oppervlaktes op te leggen hoopt het stadsbestuur meer gezinnen aan te trekken en kwalitatief wonen verder te bevorderen. “Maar in de praktijk zal men juist het tegenovergestelde bereiken: nieuwbouw in de stad zal onbetaalbaar worden voor de modale burger.”

Schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) en haar collega van Wonen Fons Duchateau (N-VA) verdedigen de aanpassingen: “Tegenover ‘steeds kleiner’ plaatsen wij ‘steeds creatiever’. Wij plaatsen de leefbaarheid van onze buurten centraal”, zegt Duchateau.

Volgens projectontwikkelaar Immpact is kleiner wonen dus duurzamer en financieel voordeliger, maar volgens het stadsbestuur moeten gezinnen ook ruimer kunnen wonen in de stad. Wat vind jij? Moeten we kleiner gaan wonen? Of primeert de leefbaarheid van ruimere nieuwbouwwoningen, ook al kost dat meer?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van zaterdag 22 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER