BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Verdachte die springstof langs treinsporen legde eerder al veroordeeld voor brandstichting, knutselde zelf explosieven “als hobby”

De man die gisteren werd opgepakt nadat er springstof van het type TATP werd teruggevonden langs de treinsporen in Jette, is geen onbekende voor het gerecht. De 36-jarige D.C. werd in 2016 tot zeven jaar cel veroordeeld wegens opzettelijke brandstichting en was pas sinds september vorig jaar vrij onder voorwaarden. “Hij produceert die substanties graag als hobby”, zegt het parket op een persconferentie. De bommenlegger is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

29 reacties

  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Weer hetzelfde: hij was geen onbekende voor justitie. Een correct werkende justitie is wel onbekend in dit land.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Hoe meer er uitkomt van de Bel justitie, hoe meer het verklaarbaar is dat die ''bom-hobbyisten'' die jihad spelen of voorbereiden volledig vrij spel hebben. Ze weten gewoonweg niet van welk hout pijlen gemaakt. Resultaat: de bevolking is aan hun lot overgelaten door de lafaards en veel erger is aangemoedigd en zeker komende van onze ''nieuwe buren''.
  • rudi swinnen

    5 jaar geleden
    In 2016 veroordeeld voor 7 jaar cel . Na 2 jaar vrij . Het sein om te herbeginnen . Zoals in veel gevallen na vervroegde vrijlating gebeurt . Het gerecht leert het nooit .
  • Mia Verheyen

    5 jaar geleden
    Geens ging plaatsen vrij maken in de gevangenissen.... zo weinig mogelijk binnen steken en zoveel mogelijk loslaten.
  • Marc Vanginderachter

    5 jaar geleden
    Deze man is duidelijk een groot gevaar voor de maatschappij. Er moet toch een middel zijn om die eruit weg te houden. En neen, de gevangenis zit vol, kan geen reden zijn om dit niet te doen.