Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

Iran bracht de regering-Trump flink in verlegenheid door een van Amerika’s modernste en grootste drones neer te halen. Het is voor het eerst dat de VS een van hun grote drones verliezen.Beeld Photo News

In het nieuws

1. Vijf keer minder garnalen, vijf keer meer – giftige – pietermannen: zo is de Noordzee eraan toe

“Vorig jaar kostte een kilo garnalen nog 25 euro, omdat we toen in twaalf uur 20 kilo garnalen opvisten. Nu betaal je 5 à 6 euro, omdat we 150 kilo bovenhalen in twaalf uur tijd. Er is een overcapaciteit”, zegt reder Luc Bogaert.

2.Europese leiders bikkelen voort om topfuncties

Donderdagnacht zijn de onderhandelingen over de topjobs in de Europese instellingen vooralsnog op niets uitgelopen. Intussen maakt ontslagnemend premier Charles Michel (MR) wel een waterkans om een Europese topjob binnen te halen.

3. Enkel vrouwen aanwerven? ‘Momenteel mag het hier niet, maar Hof zou het door de vingers kunnen zien’

In Nederland schiet de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) nogal bruusk op het glazen plafond: de instelling stelt haar vacatures voor wetenschappelijk personeel minstens anderhalf jaar lang enkel open voor vrouwen. 

‘Beyoncé succesvol door lichtere huidskleur’, zegt haar vader.Beeld AP

4. ‘Beyoncé succesvol door lichtere huidskleur’

Mathew Knowles, de vader van Beyoncé, heeft in een interview met het Amerikaanse radiostation SiriusXM gezegd dat de carrière van zijn dochter positief beïnvloed is door haar huidskleur. 

5. ‘Een middenvinger naar de CD&V-top’: De Crem neemt onverwacht afscheid van nationale politiek

De hele partij reageert verrast: was hij niet bezig aan een comeback op het hoogste niveau? 

6. De vliegtuigen waren al in de lucht, de schepen lagen klaar: Trump blaast aanval tegen Iran op laatste moment af

De aanval zou een reactie moeten zijn geweest op het heerhalen van een Amerikaanse drone door Iran, eerder deze week. De spanningen in het Midden-Oosten lopen stilaan tot op ongekende hoogte. Hoe is het zover kunnen komen?

7. Roma-jongeren jagen Gent op stang: ‘Eigenlijk gaat het beter dan ooit met die gemeenschap’

Stad en parket zitten met de handen in het haar, gebonden door de wet. “En toch is de situatie eigenlijk nog nooit zo goed geweest.”

Voor bij de koffiemachine

Pippa draait een dagje mee op de redactie.Beeld Wouter Van Vooren

1. Het concept kantoorhond voor u getest: een zegen of vooral veel gedoe?

U wist het waarschijnlijk niet maar vandaag is het ‘Bring your dog to work’-dag. De dag dus waarop hondenliefhebbers hun trouwe viervoeter aan hun collega’s kunnen voorstellen. Maar is een hond op de werkvloer wel zo’n goed idee? Een proefondervindelijk onderzoek. 

2. Waarom sommige jongeren een smartphone-‘hoorntje’ blijken te ontwikkelen onderaan hun schedel

Bij het bekijken van een paar honderd röntgenfoto’s van jongeren ontdekten Australische onderzoekers dat bijna de helft van hen een ‘hoorntje’ bleek te ontwikkelen aan de basis van hun schedel. De oorzaak? Nieuwe technologieën zoals smartphones en tablets.

Museum Kanal in de oude Citoën garage in Brussel.Beeld Wouter Van Vooren

3. Interessant, experimenteel en controversieel. Museum Kanal is een beetje als Brussel zelf

Wie het museum Kanal nog niet gezien heeft, moet zich reppen. Voor het nieuwe museum enkele jaren sluit voor verbouwingen, start er vandaag een festival.